Nova vest
Košarka

Sreda, 22.06.2005.

16:10

Kokoškov: "Odlučiće detalji"

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Od našeg dopisnika iz Teksasa Nikole Olića

Posle deset uzastopnih izgubljenih utakmica u San Antoniju, važeći NBA šampioni Detroit Pistonsi konačno su shvatili da nešto mora da se promeni.

U utorak rano ujutro, pošto je na domaćem terenu dobio dve i izgubio jednu utakmicu, Detroit je promenio hotel u kojem odseda u San Antoniju. Nekoliko sati kasnije, u utorak uvece, izjednacili su NBA finale na 3:3, pobedom nas San Antonijom od 95:86.

Po običaju, pomoćni trener Detroita Igor Kokoškov popričao je posle utamice sa dopisnikom B92 iz Teksasa.

- Imali su prilike da završe seriju kod kuće, međutim nije im uspelo. Da li San Antonio ima problema sa 'završavanjem'?

"Ja se nadam da je tako. Naš tim je pokazao to tokom godina protiv Nju Džersija, Indijane i Majamija, u situacijama kad je najteže tim pokazuje svoj karakter. Očigledno je da imamo čvrstinu kao tim da možemo da se izvučemo iz teške situacije. San Antonio definitivno ima problem da u serijama u kojima su favoriti ne završi kako treba".

- Posle šest odigranih utakmica, šta novo sad znaš o timu San Antonija?

"Ova dva tima su jako izjednačena, utakmicu sedam će dobiti tim koji bude imao bolju koncentraciju. Inspiracija pojedinih igrača će biti vrlo važna, videli ste kako je recimo Đinobili igrao nekoliko prvih utakmica. Jedan igrač može sve da promeni. Ova dva tima su dosta izjednačena i svašta može da se dogodi. Imaju mlad, ali dobro vođen tim. Zaslužili su sve čestitke za ovu sezonu".

- Pomenuo si pojedinačnu inspiraciju, međutim u utakmici broj šest bili ste bolji od San Antonija u skoro svim statističkim podacima, od trojki, izgubljenih lopti, pa do skokova.

"Utakmica je bila vrlo izjednačena, mislim da će samo nijanse odgovoriti koji tim je bolji. Ali jasno mi je da su oni bolji u laganim poenima, njihov tim to radi mnogo lakše od nas. Slažem se da smo timski bili bolji. Prve četiri utakmice nisu bili prava slika stanja između naša dva tima".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve