Nova vest
Košarka

Nedelja, 19.06.2005.

13:00

Miličić: "Čuvam snagu za 'plave'"

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Od dopisnika B92 iz Teksasa Nikole Olića

Bez obzira na minimalnu minutažu u ovogodišnjem NBA finalu, Darko Miličić je i dalje na meti novinara iz celog sveta.

Pitanja su uglavnom ista, jedino se jezik i akcenat možda razlikuju. Darka uglavnom traže pre utakmice, kad se na parketu obično oko podne nalaze novinari i igrači. Kao igrač sa klupe, posle utakmice je uglavnom slobodan. Kao i uvek, rado je popričao sa B92.

- Darko, u prve dve godine svoje karijere bio si u dva finala i osvojio jedan šampionat – za sada...

"Da, super je osećaj, samo bi bilo još mnogo bolje da i igram. Veoma je dobar osećaj kad znaš da ti saigraci daju šansu da budeš u finalu u prve dve godine NBA karijere. Na neki način ja ne mogu mnogo da osetim svu tu atmosferu pošto nisam u rotaciji, ali sam mnogo srećan zbog svih naših igrača, momci stvarno rade puno. Meni je sad jako važno da dobijem neku šansu da igram, sezona je za mene na neki način vec prošla. Tu sam da dam podršku saigračima, da budem uz njih i da i ovu godinu završimo sa titulom, a za sledeću godinu ću da vidim".

- Zna se da je Leri Braun u pregovorima da napusti Detroit. Da li to za tebe znači nešto konkretno?

"Sledeće godine moram da igram. To sam rekao i prošle godine za ovu, ali sad stvarno moram da igram, nema veze gde. Ja sam rekao svima da bih najviše voleo da ostanem u Detroitu, ali sledeće godine moram da imam dobru minutažu. Ne bih izdržao još jednu godinu kakva je bila ova. Otišao, ne otišao, Braun je odličan trener, jedan od najboljih u NBA. Ja tražim svoju šansu da odradim pripreme i da budem spreman mentalno i fizički i da uđem u rotaciju i dobijem minutažu".

- Ima dosta glasina o vašem mogućem novom treneru. Koja tebi zvuči najbolje?

"Veruj mi da nemam pojma, ne znam ni o kome je reč. Zavisi ko nam odgovara, važno je prvo da je dobar za ceo tim, a posle i za pojedinca. Meni je Džo Dumars rekao da još ne zna da li će Braun otići ili ne. Ne razmišlja se sad puno u tome. U plej ofu smo i to treba da se radi, a šta će biti kasnije, da li će to biti Leri ili neki peti, to nema veze".

- Minutaža ti je i dalje minimalna, kako održavaš kondiciju, kako nadomestiš minute koje drugi igrači provode na terenu?

"Kako odmiče sezona, kako idemo sve dalje i dalje u plej of, polako opada intenzitet treninga. Jedini način da ostanem u formi je da ostanem sâm posle treninga ili dođem pre treninga. To uradiš za sebe i onda kad ti je dosta znaš da se OK osećaš. Ovako kad dođe plej of, čak i ne trčimo, više se šetamo. Uglavnom sam odradio glavni deo sezone i sad u plej ofu sam već na neki način uzeo sebi godišnji odmor. Uvek sam naravno tu na neki način, ako se nešto ne daj bože desi, da zamenim nekog igrača. Ali, sada štedim engeriju za reprezentaciju da budem maksimalno spreman. Pričao sam sa Paspaljom i rekao sam mu da sam svestan svoje pozicije i da sam jedini igrač na svojoj poziciji koji ne igra. Doći ću na pripreme 300% spreman".

- Pomenuo si Evropsko prvenstvo, igra se u SCG, koliko to tebi znači?

"Jedva čekam. Ne interesuje me stvarno gde je, najvažnije mi je da igram. Svakako je odlično igrati za Srbiju, ne postoji šta bolje. Za Srbiju se sve daje. Za Srbiju da igram, nema veze gde se igra. Želim da igram i uradiću sve što treba, i sad je na njiman da odluče ko će ići, a ko neće".

Peti meč serije igra se u Palati na Oburn Hilsu u noći između nedelje i ponedeljka. Trenutni rezultat je 2-2.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

52 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve