Nova vest
Košarka

Subota, 18.06.2005.

13:52

Dogovorom ipak bez "lok auta"?

Izvor: B92, Beta

Autor:B92, Beta

Default images

Pregovori o novom ugovoru za zapošljavanje u NBA, posle nekoliko nedelja zastoja, značajno su napredovali tokom sastanka predstavnika NBA i sindikata igrača koji je održan u petak.

Komesar Dejvid Stern (David Stern), direktor sindikata Bili Hanter (Billy Hunter), nekoliko vlasnika klubova i nekoliko igrača sastali su se u hotelu "Menhetn", kako bi se dogovorili o novom ugovoru, koji treba da stupi na snagu 30. juna, kada stari ističe.

"Napravili smo značajan napredak sinoć i danas. Sastajaćemo se u manjim grupama tokom vikenda, a svi zajedno u utorak ujutru", rekao je izaslanik komesara Ras Granik (Ruš Granik).

To je prvi sastanak od 1. juna, i u tom periodu dve strane se se medjusobno optuživale preko medija, ali je Granikova izjava pokazala da je ipak došlo do uskladjivanja u stavovima.

Pitanja oko kojih se dve strane sukobe jesu donja granica za rukije od
19 godine, strožija doping kontrola, i maksimalna dužina dugoročnih ugovora.

Vlasnici traže još neke promene, uključujući novi porez na luksuz za timove koji troše najviše, smanjenje godišnjeg povećanja plate u dugorocnim ugovorima, manji raspon plata za rukije i još neke promene.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

5 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve