Nova vest
Košarka

Subota, 31.01.2004.

03:11

Valas u G.Stejtu, Van Exel i Dampje u Portlandu ?

Izvor: B92, lokalni sajtovi

Autor:B92, lokalni sajtovi

Default images

Čelnici Golden Stejt Voriorsa i Portland Trejlblejzersa razgovarali su nekoliko puta o mogućem trejdu Rašida Valasa. Lokalni "San Francisko Chronicle" navodi da su se vodeći operativci dva kluba Geri Sent Džin i Džon Neš susreli u nedelju kako bi razgovarali od mogućem dilu, a prema dostupnim informacijama ceo paket (dva za jednog) bi izgledao ovako:

U Oregon bi otišli Nik Van Eksel i centar Erik Dampjer u zamenu za Rašida Valasa.

Iako su za skoro mesec dana navodno odbili više mogućnosti da razmene Valasa (koji  u završnoj sezoni višegodišnjeg ugovora zaradjuje 17 miliona dolara) nezadovoljni ponudama ( najuporniji Ajzea Tomas) čelni ljudi u Portlandu zainteresovali su se za centra Voriorsa Erika Dampje koji je u poslednjem meču dva kluba u "Rouz Gardenu" ubacio 18 poena uz 20 skokova. Uz Van Eksela koji je uz već priznate kvalitete u dresu Meveriksa pokazao i da ume da pogadja ključne šuteve u samom finišu plej of utakmica, Portland bi izgleda mogao da dobije dvojac kluba iz "zaliva" kome se i plate poklapaju sa višemilionskim ugovorom Rašida Valasa.

Dampjeu su ostale još dve sezone ugovora vredne 17 miliona (može da postane slobodan agent na kraju šampionata), dok će Van Eksel ove sezone igrati za 10,9 miliona dolara.

Da postoji realna šansa da do trejda i dodje govori i izjava agenta Nika Van Eksela koji smatra da su u procentima šanse 60-40 da njegov klijent promeni klub i ode u Oregon.

Valas je navodno još ranije saopštio da ukoliko mora da bude trejdovan želi u Njujork, i čak najavio da postoji mogućnost da na kraju sezone potpiše ugovor sa Niksima. Sa druge strane, Van Eksel je bio nezadovoljan prelaskom u regiju San Franciska jer tim nije kandidat za titulu...

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve