Nova vest
Košarka

Četvrtak, 29.01.2004.

00:47

Rej Alen za B92: Zlato u Atini nije nikom “obećano”

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Od dopisnika B92 iz Vašingtona Brace Đorđevića (VOA)

Jedan od najboljih šutera današnjice, najbolji košarkaš Sijetla i član američke reprezentacije koja će igrati na  Olimpijskim igrama u Atini, Rej Alen vrlo pohvalno je govorio o svom saigraču i reprezentativcu SCG Vladimiru Radmanoviću prilikom nedavnog gostovanja Soniksa u Vašingtonu.

“Njegova uloga je veoma važna za mnoge od nas u startnoj petorci. Pred Radmanovićem je veliki izazov, jer mora da čuva fizički nadmoćnije košarkaše koji igraju “četvorku”, što rekao bih nije baš njegova prirodna pozicija”, rekao je Alen. 

“Međutim kada Vlada uđe u ritam, kada dobro počne utakmicu i postiže poene, naše šanse da dobijemo su mnogo veće. Rekao bih da je on taj presudni factor, koji donosi prevagu na našu stranu”.

Za razliku od nekih drugih članova američkog nacionalnog tima, Rej Alen je veoma ljubazno pristao da priča za B92 o predstojećim Olimpijskim igrama u Atini. 

“Pa, očekujem da ćemo da osvojimo zlatnu medalju, ako je to ono što želite da čujete…”

Želeo bih da čujem vaše mišljenje o konkurenciji koja vas očekuje u Atini?

“Konkurencija je mnogo bolja, ali bez obzira na to mi očekujemo pobedu. Svesni smo da će mnogo igrača iz NBA lige igrati za svoje nacionalne timove, ali mi želimo da se takmičimo, spremni smo i idemo u Atinu da osvojimo zlato. Ne zanima nas da li ćemo tokom takmičenja izgubiti neku utakmicu ili ne, važno je da osvojimo zlatnu medalju.”

Posebno me interesuje šta mislite o reprezentaciji Srbije i Crne Gore?

“Nije mi bilo teško da to zaključim i ranije… Mogao bih mnogo da pričam o reprezentaciji SCG, jer će u njenom sastavu biti puno NBA igrača, koje poznajem. Ukratko, izgledaju kao jedan od kandidata da nas spreče da osvojimo zlatnu medalju. Upravo zato ove olimpijske igre biće veliko takmičenje, jer konkurencija je zaista kao nikad do sada, i niko unapred ne može da kaže ko će na kraju da osvoji zlatnu medalju”, zaključio je Rej Alen.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

8 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve