Nova vest
Košarka

Sreda, 08.10.2003.

22:31

Dikembe Mutombo u Njujorku!

Izvor: B92, zvanicni sajt

Autor:B92, zvanicni sajt

Default images

Dikembe Mutombo trebalo bi da postane novi starter Njujork Niksa na poziciji centra tokom naredna dva dana. Dolazak 37-godišnjeg Zairca u tim Dona Čejnija, koji već godinama ima problema na toj poziciji, omogućili su Nju Džersi Netsi, koji su Mutomba pre manje od jednog dana otpustili, kako bi izbegli troškove, koje bi prouzrokovale poslednje dve godine njegovog, 37 miliona dolara vrednog ugovora.

Iako imaju problema sa “seleri kapom“, Niksi su spremni da ponude Mutombu skoro 9 miliona dolara za dve godine, što im daje prednost u odnosu na konkurente - Toronto i Filadelfiju, koji su spremni da mu ponude veteranski minimum od 1,07 miliona dolara.

Zbog problema sa povredom zgloba šake Mutombo je prošle sezone odigrao samo 24 utakmice, uz skroman učinak: 5,8 poena, 6,4 skoka i 1,5 blokada. U karijeri je čak četiri puta bio najbolji defanzivac NBA lige.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve