Nova vest
Košarka

Petak, 20.06.2003.

00:46

Potkolzin se povukao sa drafta

Izvor: B92, zvanicni sajt

Autor:B92, zvanicni sajt

Default images

Veliko iznenađenje dogodilo se poslednjeg dana pred istek deadline-a za povlačenje sa drafta. Svoju prijavu za ovogodišnji draft povukao je Rus Pavel Potkolzin. Ovaj ogromni, 2,25 visoki igrač bio je prethodnih dana najavljivan kao veliki talenat, posebno posle odličnog nastupa na treningu 6. juna. Mnogi ljudi u NBA komentarisali su da je u pitanju veoma dobar igrač, ali da još uvek nije spreman za NBA i da neće biti još dve godine. Potkolzin je obrazložio svoje povlačenje:

«Ne želim da budem projekat. Vratiću se u Italiju, vredno raditi cele sledeće sezone i onda se vratiti na draft. Želim da u timu koji me izabere igram bitnu ulogu».

Po procenama stručnjaka Potkolzin je imao šansu da seplasira čak i na četvrto mesto na draftu, a sledeće godine će biti jak kandidat za poziciju jedan. Vreme je na njegovoj strani, jer Potkolzin ima 18 godina.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

5 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve