Nova vest
Košarka

Ponedeljak, 16.06.2003.

08:20

Sparsi novi šampioni NBA lige !

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Košarkaši San Antonio Sparsa osvojili su titulu prvaka NBA lige pošto su u noći izmedju nedelje i ponedeljka u 6.utakmici finala, pobedili Nju Džersi Netse sa 88:77, i trijumfovali u seriji sa 4:2 u pobedama.

Najefikasniji i najbolji u odlučujućoj utakmici bio je Tim Dankan, koji je imao tripl dabl učinak: 21 poen, 20 skokova i 10 asistencija.

Meč je odlučen u poslednjoj četvrtini u kojoj su Sparsi napravili veliki preokret i serijom od 19-0 od deficita od 9 koševa, došli do prednosti od +10 i do druge titule u istoriji kluba.
U odlučujućoj seriji dominirali su MVP lige Tim Dankan sa nekoliko asistencija i Stiven Džekson koji je u 19 poena bez odgovora ugradio tri trojke.

Do velike serije Sparsi su samo jednom uspeli da izjednače na 38:38, ali se strpljenje trenera Popovića i igrača teksaške ekipe isplatilo u poslednjoj četvrtini.

Pored titule utakmicu je obeležio i odlazak Dejvida “Admirala” Robinsona koji je završio karijeru na efektan način: sa novom titulom, i učinkom od 13 poena i 17 skokova…

Sa druge strane, u ekipi Netsa Džejson Kid je ubacio 21 poen, ali nije mogao sam jer je Kenjon Martin imao katastrofalno veče: 6 poena uz šut 23-3, 6-0 za tri poena.

Nakon drugog uzastopnog finala u kome su Netsi poraženi ostaje otvoreno pitanje budućnosti Džejsona Kida u Nju Džersiju. Ekipa je pokazala da ima kvalitet, ali da I dalje nešto nedostaje kako bi se osvojio šampionski prsten.

Američki mediji najavljuju odlazak Kida, a potpisivanje novog ugovora očekuje i Kenjona Martina.

Greg Popović je noćas postao tek 12.trener u ligi koji ima dve titule:” Tim Dankan je bio fenomenalan. Mislim da tokom meča nije imao pojma kakve su mu brojke.On jednostavno zna šta se dešava na parketu, iI šta je potrebno da uradi kako bi pobedili”

Tim Dankan:” Neverovatan je osećaj osvojiti titulu pred svojim navijačima (Sparsi su 1999.godine obezbedili prsten u Medisonu). “Dovukli smo stres” u našu dvoranu, i iskoristili šansu da pobedimo u svojoj dvorani. Sjajna stvar za nas, naše navijače”.

Dejvid Robinson:”Moja poslednja utakmica. Bolji scenario ne može da se napiše. Imao sam uspona i padova u karijeri, ali završavam je na najvećim mogućim visinama – sa titulom”.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve