Nova vest
Košarka

Subota, 14.06.2003.

09:53

Sparsi na korak do titule pobedom - 93:83

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Košarkaši San Antonio Sparsa stekli su veliku prednost u finalu NBA lige. Oni su noćas kao gosti pobedili Nju Džersi Netse sa 93:83 i poveli sa 3:2 u finalnoj seriji. Najefikasniji igrači utakmice bili su Tim Dankan i Džejson Kid sa po 29 poena. Međutim, junak meča ponovo je bio veteran Stiv Ker, koji je ubacio presudnih 5 poena u finišu meča.

Ni treći meč u Ist Raterfordu nije mogao da zadovolji kvalitetom prikazane igre. Oba tima su pravila previše grešaka (ponovo 40-ak izgubljenih lopti) za ovaj nivo takmičenja. Istovremeno, udarci nisu izostali, pljuštalo je sa svihstrana, a Toni Parker je u poslednjem minutu umalo izbačen iz dvorane faulom Arona Vilijamsa. Sparsi su tokom gotovo celog meča bili u vođstvu, a domaći su serijama u prvoj i trećoj četvrtini uspevali da naprave preokret, ali samo za kratko.

Ako su prethodni mečevi pokazivali dubinu dva sastava, peta utakmica bila je pravi duel dve superzvezde. Domaćin nije imao rešenja za Tima Dankana (29p, 14s, 4a, 4bl), na kojem su se menjali svi visoki igrači Netsa, ali su retko imali bolje rešenje od faula. Na drugoj strani je bio Džejson Kid (29p, 7s, 7a), koji je na terenu proveo svih 48 minuta. On je pogodio prva četiri, zatim šutirao 1/9 do poluvremena, da bi se u nastavku ponovo razigrao. Međutim, Dankanovi pomoćnici potpuno su nadvisili Kidove.

Kenjon Martin, drugi igrač Netsa u većem delu plej-ofa, imao je zdravstvenih problema (preskočio poslednji trening), koji su verovatno prouzrokovali očajnu partiju (4p, 2/8 iz igre, 8 izg. lopti). Uz to, lako je dobijao faulove, napravio i jednu tehničku, a finiš meča je proveo na klupi neveselog izraza lica. Jedinu ozbiljnu podršku Kidu pružao je Ričard Džeferson sa 19 poena, 11 od njih u poslednjoj deonici.

Među Sparsima bilo je nekoliko raspoloženih igrača. Malik Rouz je postigao 14 poena, isto koliko i Toni Parker, ali je mladi francuski plej često izgledao nedoraslo velikom rivalu. Manu Đinobili je sa klupe dodao 12, a Stiv Ker je, slično šestom meču serije sa Dalasom, ušao u poslednjem periodu i prelomio rezultat. Uopšte, Sparsi su odlično završavali četvrtine, napravivši 28 poena plusa u finišima prvog, trećeg i četvrtog perioda.

Serija se seli u San Antonio, a Sparsima je za drugu titulu u istoriji potrebna još jedna pobeda. Prvu priliku oni će imati u noći između nedelje i ponedeljka.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

4 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve