Nova vest
Košarka

Četvrtak, 12.06.2003.

17:55

B92: Miličić na tribinama tokom finala NBA

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Od našeg izveštača iz Nju Džersija, Ilije Kovačića

Koliki je značaj Tonija Parkera, Stivena Džeksona, Malika Rouza i Manua Đinobilija za igru San Antonija najbolje se videlo na jučerašnjoj utakmici. Četvorka koja je rešavala dosta stvari kada su Sparsi dobijali utakmice juče je ukupno postigla samo 18 poena (Rouz 0, Parker 3, Džekson 5 i Đinobili 10). Kada se tako nešto dogodi, onda je poraz neminovan bez obzira na to koliko dobro Tim Dankan ili Dejvid Robinson odigraju.

Sinoćnim trijumfom Nju Džersi se u potpunosti i rezultatski i psihički vratio u seriju. Netsi su igrali na ivici, lagano po živcima svih onih navijača koji su ispunili tribine Kontinental Erlajns Arene i stvorili izvanrednu atmosferu, ali je nagrada stigla na kraju.

Eron Vilijams, skromni momak iz Ohaja i veliki radnik, doživeo je svojih pet minuta u finalnoj seriji. Pošto je u prva tri duela imao limitiranu minutažu, u ovom duelu trener Bajron Skot mu je ukazao priliku zbog nešto skromnijih partija Džejsona Kolinsa i Dikembea Mutomba i to se ispostavilo kao pun pogodak.

Inače sinoćnoj utakmici prisustvovao je naš veliki talenat Darko Miličić, zajedno sa Zoranom Planinićem, plejmejkerom Cibone, koji se takođe prijavio na draft i koji očekuje dobru poziciju. Miličić trenutno boravi u Njujorku gde vežba i sprema se za 26. jun kada će se u Velikoj jabuci obaviti velika pijaca, na kojoj naš Darko treba da zauzme poziciju broj dva ukoliko ga pokupe Detroit Pistonsi, naših Željka Rebrače i, od skora,

Igora Kokoškova. Neka mu je sa srećom.

Meč broj pet finala na programu je u noći između petka i subote u pola tri uz, naravno, direktan prenos na B92. Budite uz nas.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve