Nova vest
Košarka

Sreda, 18.12.2002.

11:55

Sjajni Drobnjak, Klipersi pobedili San Antonio

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Košarkaši Sijetla zabeležili su 14 pobedu u novoj sezoni pošto su noćas savladali Klivlend rezultatom 111:98 uz odličnu partiju Predraga Drobnjaka koji je zabeležio 23 poena, uhvatio 4 lopte i 3 puta asistirao. Drugi Jugosloven u timu Soniksa Vladimir Radmanović postigao je 11 poena. Soniksi su tako okončali turneju po istoku sa pozitivnim skorom (3-2):

Ovo je bila poslednja utakmica na ovoj turneji. Na takvim utakmicama uvek ste zabrinuti, momci su se uželeli kuće” rekao je posle utakmice trener Nejt MekMIlan. Soniksi su tako nastavili seriju bez poraza u mečevima sa Klivlendom ( 15-0), od toga čak 8-0 u “Gand Areni” u Klivlendu.

Sa druge strane ,Los Andjeles Klipersi pobedili su San Antonio na svom parketu sa 91:79 uz 8 poena , 7 asistencija i 5 skokova Marka Jarića koji je meč u “Stejplsu” započeo kao starter. Listu strelaca kod Klipersa koji čini se, podižu formu, predvodio je Ričardson, ali je veliki posao obavio Olovokandi koji je sakupio 18 skokova.Sa druge strane, najbolji po običaju Dankan sa 32 poena, ali i nedovoljan za pobedu.

Bulsi su iznenadili Boston, i pored fenomenalne partije Pola Pirsa koji je postigao 37 poena i uhvatio 15 lopti. Filadelfija je lagano pobedila Denver u svojoj dvorani,a meč će ostati upamćen po rekordu Brazilca Nene Ilarija koji je u Pensilvaniji postigao 23 poena. Dodajmo, da Predrag Savović ponovo nije nastupao za Nagetse.

Odluka najboljeg operativca NBA Džerija Vesta da na mesto trenera postavi “dedu” Hjubija Brauna izazvala je mnogo polemika, ali čini se da je Vest ( uostalom kao i mnogo puta do sada) znao šta radi.

Memfis je u za mnoge nezamislivoj seriji od 5 pobeda iz 6 mečeva. Noćas je savladan Golden Stejt , a najzaslužniji za novu pobedu bio je Vesli Person koji je 11 od svojih 13 poena postigao u poslednjoj četvrtini. Osim Persona, Grizliji su zatvorili sve prilaze ka košu i ostavili ""Ratnike" bez poena skoro 7 minuta. Najefikasniji u timu iz Tenesija bio je evropski tandem Gasol-Giriček sa po 18 poena.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve