Nova vest
Košarka

Sreda, 18.12.2002.

10:06

Lejkersi potučeni u Minesoti

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Košarkaši Sakramento Kingsa zabeležili su trinaestu pobedu u svojoj Arko Areni, u kojoj su ove sezone neporaženi. Kingsi su u noći između utorka i srede savladali Finiks rezultatom 95:86, predvođeni Krisom Veberom, koji je postigao 27 poena uz 12 skokova. Vlade Divac je takođe zabeležio 12 skokova, uz 7 asistencija i 4 postignuta poena, dok je Peđa Stojaković postigao 8 poena.

Od naših igrača na teren je izlazio još samo Igor Rakočević, koji je pobedi Minesote nad Lejkersima – 96:80 – doprineo sa 2 poena. Ovo je 16. poraz šampiona u 26 mečeva ove sezone.

Iznenađenje večeri priredili su Njujork Niksi, koji su u derbiju savladali Nju Džerzi 101:99, uprkos tome što je Džejson Kid postigao 39 poena, uz 11 asistencija. U Milvokiju Baksi i Reptorsi igrali su produžetak, a i u ovom meču se pokazalo da sjajna partija jednog igrača ne garantuje pobedu – Rej Alen postigao je 37 poena, ali je Toronto pobedio 122:117.

Majkl Džordan je dokazao da nije bivši košarkaš. Iako je pre neki dan zadržan na samo 2 poena, najveća zvezda 90-ih predvodila je Vizardse u pobedi u Atlanti. Vodeći tim lige i dalje je nemilosrdan. Dalas je u meču sa Indijanom demonstrirao silu, ne dozvolivši lideru Istoka bilo kakvu nadu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve