Nova vest
Košarka

Ponedeljak, 16.12.2002.

11:41

Drobnjak za B92: Pokvarili smo odličan start sezone

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Košarkaši Sijetla nakon odličnog starta sezone (u jednom trenutku bili i prvi na Pacifiku), trenutno zauzimaju 3.mesto u svojoj diviziji sa skorom od 13 pobeda i 11 poraza. I ove sezone odlične partije u zelenom dresu ekipe sa severozapada SAD pružaju Vladimir Radmanović i Predrag Drobnjak.

Na startu sezone oba Jugoslovena bili su članovi startne petorke, a danas je to samo Drobnjak, iako i Radmanović sa klupe ima veliku minutažu.Obojica su ozbiljno podigli svoje proseke iz ruki sezone, a Drobnjak je u dosadašnje 24 utakmice prosečno beležio 9,2 poena, 4,5 skoka i 1 asistenciju.      

Na pitanje gde se u ovom trenutku nalaze Soniksi Predrag Drobnjak za B92 kaže:

Otprilike, mislim da smo skoro na istom kao prošle godine. S tim da smo imali jedan period u kome smo igrali slabo, doživeli dosta poraza i tako anulirali dobar start sezone. Mislim da smo neke utakmice izgubili dosta glupo, a mogli smo da imamo mnogo bolji rezultat. Međutim, šta je tu je, pred nama je još šezdesetak utakmica, zaista ima još mnogo da se igra.

Ko su po Pedji favoriti za osvajanje prstena ove sezone?

"Da budem iskren, i ne razmišljam ko su favoriti, a ko nisu. Izdvojio se Dalas, koji ima ubedljivo najbolji skor od svih ekipa. Odmah iza njih je Sakramento, a svakako najveće iznenađenje za sve koji imalo prate NBA ligu je izuzetno slab start zvaničnih šampiona Lejkersa. Na Istoku, situacija je potpuno drugačija, ima pet-šest ekipa sa skoro identičnim odnosom pobeda i poraza – Indijana, Nju Džersi, Nju Orleans, Boston, Detroit, Filadelfija...Svi oni ravnopravno će se boriti za prvo mesto. U suštini, mislim da čak neće ni biti mnogo promena do kraja lige, a onda kraće plej-of, i tek će se tu videti ko može da dođe do titule. Ipak, slažem se da najveće šanse imaju Dalas, Sakramento i Lejkersi, osim ako zvanični šampioni ne iznenade neprijatno, pa se ne plasiraju u plej-of ili budu sedmi-osmi na zapadu, pa u prvom kolu odu na Dalas ili Sakramento".

Činjenica je da jugoslovenski reprezentativci maksimalno koriste svaku šansu koju im pruži trener Nejt Mek Milan.

Kakve su im pozicije u igri i kod trenera ?

"Činjenica je da nismo, što se kaže, prva opcija u napadu. To su: Pejton, Luis i donekle Mejson, a mi ostali – šta uhvatimo od tih preostalih lopti.

Za kraj, Predraga smo pitali šta bi voleo da ostvari u ovoj sezoni ?

"Na ličnom planu voleo bih da igram bolje i da imam bolje brojke. U Americi se sve gleda kroz statistiku, bez obzira koliko je ko zadovoljan svojom igrom. Bukvalno, pogledaju statistiku i kažu: “Au, al’ sam dobro igrao”. Znači, voleo bih bolje brojke u odnosu na prošlu sezonu svakako, ali i u odnosu na početak ove sezone, prvih mesec i po dana prvenstva."

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

2 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve