Nova vest
Košarka

Nedelja, 15.12.2002.

10:13

Sakramento slavio u Juti, Detroit bolji od Sijetla

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Košarkaši Sakramenta pobedili su sinoć u gostima Jutu sa 98:96, što je njihova 19. pobeda u sezoni. Najefikasniji kod Kingsa bio je Kris Veber sa 27 poena, dok je tandem Stojaković - Divac postigao po 18, odnosno 14 poena.

U uzbudljivoj završnici ekipa Sakramenta slavila je koševima Vebera sa penala. 10 sekundi pre kraja meča, on je pogodio za dva i doveo Kingse u prednost od 96:95, da bi u sledećem napadu Stokton bio fauliran prilikom prodora ka košu. Kada je plej Jute pogodio samo jedno bacanje činilo se da će utakmica biti odlučena posle produžetka, ali je sudija svirao nepostojeći faul nad Veberom prilikom borbe za loptu pod košem Sakramenta, posle kojeg Veber postiže odlučujuće poene. Publika je posle završetka meča raznim predmetima (uključujući i ledom iz pića) počela da gadja sudije koje su pod pratnjom policije napustile halu.  

Stojaković je šutirao za tri 4-6, imao je po 4 skoka i asistencije, dok je Divac zabeležio 6 skokova i 3 asistencije i 2 blokade.

U pobedi Los Andjeles Klipersa nad Hjustonom - 94:83, Marko Jarić imao je učinak od 13 poena i 8 asistencija.

Dalas je stigao i do 20. pobede, u meču protiv Memfisa - 104:87. Neš (26) i Finli (22) bili su najzaslužniji za nastavak uspešne serije Maveriksa.

Detrit je pobedio Sijetl sa 91:78. U pobedničkoj ekipi Željko Rebrača postigao je 4 poena za 11 minuta na parketu, dok su sa druge strane Radmanović i Drobnjak postigli po 8, odnosno 7 poena.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve