Nova vest
Košarka

Utorak, 30.07.2002.

08:26

Odbacena vecina optuzbi protiv Ajversona

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Nakon visecasovnog preliminarnog saslusanja na sudu u Filadelfiji, sudija Dzejms De Leon  odbacio je 12 od 14 tacaka optuznice u "slucaju Alen Ajverson" -sto prakticno znaci da se kosarkas Filadelfije i zvezda NBA lige “oslobodio” najtezih optuzbi koje su mogle da ga posalju na visegodisnju robiju. Od 14 tacaka, ostale su samo 2 manje optuznice (za prevaru i izazivanje opasnosti).

Podsetimo,Ajverson je pocetkom meseca uhapsen uz optuzbu da je naoruzan upao u apartman svog rodjaka sa ciljem da pronadje svoju suprugu, koju je ranije tog dana bukvalno nagu izbacio na ulicu. Po okoncanju potere za suprugom Tavanom po ulicama ,motelima i apartmanima Filadelfije, Ajverson je za sobom tuzilastvu ostavio materijala za 14 tacaka optuznice koje su mogle da ga smeste iza resetaka do duboke starosti ( da je optuzen po svim tackama optuznice Ajverson je mogao da provede u zatvoru naredne 54.godine – optuzbe: napad, pretnje, upad na tudji posed, neovlasceno nosenje oruzja, + jos nekoliko manjih prekrsaja...). Na pitanje zasto je odbacio najveci deo optuzbi sudija Dzejms De Leon slikovito je opisao o cemu se razgovaralo iza zatvorenih vrata prilikom saslusanja :

Na saslusanju je sve zvucalo kao da je poznanik dosao u stan poznanika u potrazi za poznanikom“. rekao je De Leon.

Iako izgleda da je mnogo toga reseno, spor na sudu tek treba da pocne ( ne treba zaboraviti da su ostale 2 optuzbe – ali je sve izvesnije da cemo i sledece godine gledati Ajversona u onome sto najbolje radi – terorisanju protivnickih odbrana na NBA parketima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve