Nova vest
Košarka

Subota, 27.07.2002.

13:04

So i Medvedenko ostali u L.A, Hafman u Torontu

Izvor: B92, lokalni sajtovi

Autor:B92, lokalni sajtovi

Default images

Posle nekoliko dana mirovanja, usledili su novi potpisi u NBA ligi. Centar Makabija Nejt Hafman, je (napokon) stigao u NBA ligu, a nove ugovore sa Lejkersima potpisali su veteran Brajan So i Stanislav Medvedenko, dok je vecita nada NBA i nekada najbolji igrac Univerziteta Indijana ( kod cuvenog trenera Bobija Najta) Kolbert Cejni presao u Juta Dzez.

Karakteristika svih ugovora je da klubovi nisu saopstili finansijske detalje. Poznato je jedino da ce So i Medvedenko ostati jos jednu sezonu u Kaliforniji, dok predstavnici Reptorsa nisu saopstili ni taj podatak.

Sa druge strane Cejni se slozio da odigra svoju 9. sezonu u NBA za ligaski minimum od milion dolara. Od Cejnija se ocekuje da popuni prazninu koja ce nastati odlaskom Brajona Rasela, sa kojim uprava nije zelela da produzi ugovor.

Jedan od najdominantnijih visokih igraca protekle 3 sezone u Evropi bio je Nejt Hafman. 212 santimetara visoki igrac Makabija iz Tel Aviva ( rodom iz Micigena) osvojio je sa klubom iz Tel Aviva i evropsku titulu, ali i pored velike zelje nije uspevao da se domogne NBA lige. Prosle sezone belezio je prosecno 18,8 poena i 7,5 skokova za Makabi. Najbolju sezonu imao je 2000.godine kada je proglasen i za MVP-ija Suprolige i za najboljeg igraca u Izraelu. 27-godisnji Hafman je ugovor sa Reptorsima potpisao kao slobodan agent –ali detalji ugovora ( duzina trajanja i fininsijski deo) nisu saopsteni.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve