Nova vest
Košarka

Subota, 27.07.2002.

10:08

Rouz jos 7 godina u Sparsima, Maselman trener Voriorsa

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Najveci dil proteklih dana u NBA obavili su San Antonio Sparsi i snazno krilo Malik Rouz. Prema informacijama iz SAD, Rouz je potpisao novi 7-godisnji ugovor sa "mamuzama" vredan 42 miliona dolara.

Za sada nije poznato kada ce ekipa iz Teksasa i zvanicno objaviti da je u svom "rosteru" zadrzala Rouza koji je prosle sezone prosecno belezio 9,6 poena. Interesantno je da je ovo treci najduzi ugovor u istoriji Sparsa – pre njega duze ugovore potpisali su Dejvid Robinson ( 10-godisnji ruki ugovor) i legenda kluba Dzordz Gervin ( ugovor na 8 godina).

Ipak, glavni posao Sparse ocekuje na kraju sledece sezeone – pokusaj da se zadrzi Tim Dankan.

Sa druge strane, u potrazi za mnogo jacim ugovorom je najbolji igrac Vasingtona u prosloj sezoni Ricard Hemilton. On je od kluba zatrazio reviziju postojeceg ugovora po kome bi u narednoj sezoni trebalo da zaradi "samo" 2,68 miliona dolara. Podsetimo, Hemilton je prosle sezone belezio prosecno 20 poena. Kako prenosi "Washington Post" Rip zahteva produzenje ugovora na jos 6 godina, po kome bi u narednoj sezoni zaradio oko 10 miliona dolara. Vizardsi imaju rok do 31.oktobra da ponude produzenje ugovora, ili da rizikuju i sacekaju naredno leto.

Golden Stejt Voriorsi resili su pitanje novog trenera koje se mesecima "vuklo" po kao glavni problem . Nakon otvorene ponude Majku Danliviju ( koju je on odbio) i razgovora sa pomocnim trenerom Netsa Edi Dzordanom, posao ce dobiti Erik Maselman ( dosadasnji asistent trenera u Atlanta Hoksima i sin bivseg trenera Minesote Bila Maselmana). 37-godisnji trener ce za 3-godisnji ugovor zaraditi izmedju 4,5 i 5 miliona dolara. Pored Atlante, proveo je 2 sezone i u Orlandu,a pre toga 7 sezona u CBA ligi. Prema prvim ocenama, Maselman koji vazi za odlicnog motivatora i neumornog radnika – mogao bi da bude odlican izbor generalnog menadzera Gerija St.Dzina, ali kao najzasluzniji za njegov dolazak u zaliv spominje se upravo Majk Danlivi Sr. koji ga je preporucio Ratnicima. Podsetimo, prosle sezone tim je vodio Brajan Vinters sa slabim skorom od 13 pobeda i 46 poraza.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve