Nova vest
Košarka

Utorak, 28.11.2017.

07:42

Bogdanović srušio NBA šampiona!

Bogdan Bogdanović postigao je odlučujuće poene u pobedi Sakramento Kingsa nad Golden Stejt Voriorsima, 110:106.

Izvor: PT

Autor: PT

Bogdanović srušio NBA šampiona!
Tanjug/AP Photo/Ben Margot

Srpski košarkaš precizan za dva poena bio je na 12,6 sekundi do kraja meča, kada je poentirao preko najboljeg defanzivca lige, Drejmonda Grina.

Rezultat je tada bio 108:106, a šampion lige imao je napad za pobedu. Klej Tompson je promašio za tri poena, a potom je Bogdanović bio i na defanzivnom skoku.

Bivši igrač Partizana uhvatio je loptu, a zatim je bio i fauliran, posle čega je pogodio oba slobodna bacanja, 110:106. To je bio i konačan rezultat i Bogdanović je sa ova dva poteza bio najzaslužniji za trijumf Kingsa.

Bogdanović je na kraju meč završio sa 12 poena (4/7 iz igre), tri asistencija i dva skoka, a ono što je najvažniji, možda po prvi put igrao je u završnici meča, pošto to prethodno nije bila praksa.

Trener Jeger mu je sada dao šansu da igra u poslednjih pet minuta utakmice, što je naš košarkaš apsolutno iskoristio. Najefikasniji kod Kingsa bio je Vili Koli-Stajn koji je ubacio 19 poena uz osam skokova.

Dvocifren učinak imali su još Džordž Hil sa 16, Garet Templ i Frejn Mejson III sa po 14 poena, dok je Zek Rendolf dodao 11 uz šest skokova.

Golden Stejt bio je oslabljen u ovom meču, pošto je trener Stiv Ker odlučio da Stef Kari i Kevin Durent ne igraju zbog blažih povreda.

U poraženom sastavu Tompson je postigao 21 poena, a promašio je poslednja četiri šuta nakon trojke na tri minuta pre kraja, dok je Patrik Mekau ubacio 16 uz sedam asistencija.

Grin je postigao 14 uz osam proigravanja i četiri skoka, 11 je dodao Andre Igudala, a deset Šon Livingston.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

161 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve