Nova vest
Košarka

Petak, 27.06.2014.

03:30

Šarić 12, Nurkić 16, oba trejdovana

Dva najbolja evropska igrača na ovogodišnjem NBA draftu po očekivanju su bili Dario Šarić i Jusuf Nurkić.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Šarića je sa 12. mesta izabrao Orlando, a Nurkića sa pozicije 16. Čikago.

Zanimljivo je da su oba odmah trejdovana, Šarić u Filadelfiju, a Nurkić u Denver. Ulogu u trejdovima verovatno je imala i činjenica da su u SAD svi ubeđeni da nijedan od ova dva momka neće odmah u NBA.

Šarić je najbolji Evropljanin na ovom draftu i peti igrač iz ostatka sveta, posle Kanađana Viginsa i Stauskasa, Kamerunca Embida i Australijanca Eksuma.

Mladi Šibenčanin, o kojem u NBA vlada izuzetno visoko mišljenje, potpisao je ove nedelje za Efes, pa izvesno neće odmah preko Atlantika.

Dosadašnji igrač Cibone pokupljen je sa pozicije 12, ali je zamenjen za Elfrida Pejtona, kojeg je Orlando odavno kaparisao. U Filadelfiji Šarić bi trebalo da bude deo novog talasa, koji čine prošlogodišnji rukiji Majkl Karter-Vilijams i Nerlens Noel (nije još igrao zbog povrede) i treći pik ovog drafta Žoel Embid.

I pre nego što je Nurkić prozvan obavljen je trejd koji će ga poslati na 1500m nadmorske visine. Dag MekDermot, najbolji šuter u klasi, izabran je sa pozicije 11, a onda su ga Nagetsi prosledili u Čikago za igrače na pozicijama 16 i 19. Sa njim u Kolorado ide i Geri Heris, bek šuter sa Mičigen Stejta.

Detaljno o draftu na našem live blogu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve