Nova vest
Košarka

Četvrtak, 25.06.2020.

20:02

Lebron dobio 100 miliona za svoju "medijsku imperiju"

Lebron Džejms, jedan od najboljih košarkaša svih vremena, dobio je investiciju od 100 miliona dolara za svoju "medijsku imperiju".

Izvor: LN

Autor: LN

Lebron dobio 100 miliona za svoju
Photo by Ethan Miller/Getty Images

Koronavirus je zaustavio NBA ligu na nekoliko meseci, ali nije Lebrona da napreduje u oblastima van košarke.

Kako prenosi Blumberg, Džejms je, zajedno sa svojim prijateljem i poslovnim partnerom Maverikom Karterom, dobio pomenuti novac u vidu investicije za nekoliko projekata kojima se bavi.

U pitanju su platforma "UNINTERRUPTED" koja se bavi time da proširi glas i mišljenje sportista, filmska i televizijska produkcijska kuća "SpringHill Entertainment" i agencija za brend i kulturu "Robot Company".

Pomoću ove investicije, Džejms i Karter će moći sve tri kompanije da ujedine pod imenom nove kompanije "SpringHill Company".

Karter će biti izvršni direktor, a Džejms će služiti kao predsednik kompanije koja će za cilj imati "da da glas crncima stvaraocima i potrošačima koje su ingorisali i nipodaštavali".

"Oduvek sam želeo da iskoristim košarkašku platformu kako bih dao moć onima oko sebe. Sada sam uzbuđen jer sam dobio priliku da stvorim kompaniju koja daje moć stvaraocima, potrošačima i svemu što dodirne. 'SpringHill' kompanija je primer davanja moći. To možete videti u timu koji smo stvorili, u pričama koje prenosimo i u zajednici kojoj ćemo služiti",
rekao je Džejms putem saopštenja.

Pored Lebrona i njegovog dugogodišnjeg prijatelja, Upravni odbor nove kompanije činiće i zvezde kao što su teniserka Serena Vilijams, predsednik Boston Red Soksa Tom Verner i drugi.

Investiciju od 100 miliona dolara omogućili su "Guggenheim Investments", "UC Investments", "SISTER" i "SC.Holdings".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

8 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve