Nova vest
Košarka

Četvrtak, 17.12.2020.

08:00

Jokić "skroman" – Denver "pregazio" Portland

Košarkaši Denver Nagetsa su u predsezonskoj utakmici savladali Portland Trejlblejzerse sa 126:95.

Izvor: SN

Autor: SN

Jokić
Photo by Douglas P. DeFelice/Getty Images

Još jedan meč su u predsezoni NBA odigrali košarkaši Denvera i ponovo su prikazali dobro izdanje i ostvarili su trijumf.

Pali su Portland Trejlblejzersi sa 126:95, a srpski košarkaš Nikola Jokić je imao skroman napadački učinak – za 25 minuta je imao "samo" 12 poena, 11 skokova i 8 asistencija.

Portland je odigrao jako loše na samom startu, gde su Denver Nagetsi bili "silni" i ubacili čak 41 u prvom dvanaestominutnom periodu, da bi u drugoj deonici prednost prelazila i 20 razlike.

Bilo je jasno da će Nagetsi lako ostvariti pobedu u ovom meču, a posle dve četvrtine u kojima je maltene bilo egal po broju postignutih poena, Denver je odlučio da "doda gas" i pojača prednost.

Poslednji kvartal su dobili sa 11 razlike za končanih "+31" kada je na semaforu stajalo 126:95. Jokić je umalo imao tripl dabl, a Pol Milsap je bio najefikasniji sa 18 poena, pratili su ga Džamal Marej sa 16 i Pi Džej Dozir sa 15.

Na drugoj strani, najefikasniji je bio Robert Kovington sa 15 poena, Lilard, Karmelo i Kanter imali su po 14 poena, dok je Mekalum upisao 13.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

25 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve