Nova vest
Košarka

Petak, 16.02.2018.

08:01

Jokić ostvario najbrži tripl-dabl u NBA istoriji!

Nikola Jokić zabeležio je protekle noći najbrži tripl-dabl u istoriji NBA lige.

Izvor: AK

Autor: AK

Jokić ostvario najbrži tripl-dabl u NBA istoriji!
Foto: EPA/TANNEN MAURY

Srpski igrač je predvodio Denver Nagetse do pobede nad Milvoki Baksima 134:123 za 30 poena (11/14 iz igre, 3/3 trojke), 15 skokova i čak 17 asistencija!

Sa tripl-dablom za samo 14 minuta i 33 sekunde na parketu nadmašio je prethodni rekord Džima Takera od 17 minuta iz 1955.

Ovo mu je 11 tripl-dabl u karijeri, četvrti od 27. januara, a zabeležio ga je protiv tima protiv koga je ostvario i prvi u karijeri.

"Počeo sam dobro i pogađao šuteve. Nisam imao neku posebnu motivaciju ili nešto slično. Igrao sam na isti način kako uvek igram. Možda sam samo bio malo agresivniji, ali igrao sam isto", rekao je posle meča Jokić.

Jokić je ostvario najraniji tripl-dabl na nekoj NBA utakmici u poslednjih 20 godina, nadmašivši Rasela Vesbruka koji je dva puta to činio pre poluvremena.

Srbin je do dvostrukog učinka u ove tri statističke "kolone" stigao na 1:54 minuta pre kraja druge četvrtine.

Jokić je zasenio jednog od najboljih igrača u ligi ove sezone Janisa Adetokumba koji je takođe imao tripl-dabl za Bakse sa 36 poena, 11 skokova i 13 proigravanja.

Grk je devetim tripl-dablom u karijeri nadmašio rekord Baksa koji je do sada držao legendarni Karim Abdul-Džabar.

Jokić je imao podršku Gerija Herisa sa 28 i Džamala Mareja sa 26 poena uz po pet skokova i asistencija, Vil Barton je dodao 19 poena uz sedam uhvaćenih lopti i takođe pet proigravanja, dok je 12 ubacio Trej Lajles.

Adetokumba je najbolje pratio Erik Bledson sa 27 poena, osam asistencija i pet ukradenih lopti, 17 je postigao Kris Midlton, 14 Tajler Zeler, 12 Džabari Parker, dok je deset ubacio Toni Snel.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

330 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve