Nova vest
Košarka

Sreda, 04.03.2020.

14:35

Predstavite svoj košarkaški talenat direktno NBA ligi VIDEO

NBA i NEX Team uz pomoć veštačke inteligencije pokreću program za otkrivanje globalnih košarkih talenata na HomeCourt aplikaciji.

Izvor: B92

Autor:B92

Predstavite svoj košarkaški talenat direktno NBA ligi VIDEO
Foto: NBA

NBA Global Scout pruža košarkašima širom sveta novu platformu za predstavljanje njihovog talenta i procenu njihovih košarkaških mogućnosti.

Nacionalna košarkaška asocijacija (NBA) i NEX Team Inc. pokrenuli su NBA Global Scout, novi program za razvoj košarkaša i otkrivanje talenata na Home Court mobilnoj aplikaciji za košarkaški trening, koja će uz pomoć veštačke inteligencije pružiti više mogućnosti za otkrivanje i ocenjivanje elitnih košarkaša iz celog sveta.

Upotrebom HomeCort mobilne tehnologije koju pokreće veštačka inteligencija, NBA Global Scout omogućava igračima da pokažu svoj potencijal učešćem u NBA kombinovanim merenjima, kao i u različitim vežbama za razvoj pozicionih veština inspirisanih NBA Draft Combine testiranjem.

Svaki igrač sa HomeCourt aplikacijom na iOS operativnom sistemu moći će da izvede vežbe za razvoj veština i podeli svoja antropometrijska merenja – kao što su raspon ruku, visina i vertikalni skok – koji će proceniti i identifikovati njegove buduće razvojne mogućnosti u košarci.

Igrači, koji učestvuju u NBA Global Scout-u na HomeCourt-u, steći će pravo učešća u NBA i WNBA omladinskim i elitnim košarkaškim razvojnim programima, kampovima i događajima, uključujući Basketball Without Borders, NBA i FIBA globalni program za košarkaški razvoj i širenje zajednice, i NBA akademije, mrežu elitnih centara za košarkaški trening širom sveta za najbolje muške i ženske kandidate izvan SAD-a.

Cilj platforme je uklanjanje geografskih prepreka za međunarodni skauting, kao i demokratizacija globalne identifikacije talenata pružanjem pristupa i mogućnosti vrhunskim igračima širom sveta, bez obzira gde žive.

HomeCourt takođe pruža sveobuhvatne alate za obuku i razvoj igrača koji su dostupni svima koji koriste aplikaciju na svom iPhoneu ili iPadu.

Ova nova platforma predstavlja najnoviju razvojnu etapu strateškog partnerstva NBA i NEX Team INC, vodeće mobilne kompanije za primenu veštačke inteligencije koja je razvila HomeCourt aplikaciju. Partnerstvo traje od jula 2019. godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

7 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve