Nova vest
Sportovi na vodi

Utorak, 27.04.2021.

13:25

Određene posade za dokvalifikacije za Igre u Tokiju

Na Adi Ciganliji održane su dve trke Nacionalnog izbornog takmičenja za posade koje konkurišu za mesto u reprezentaciji na dodatnim kvalifikacijama za OI.

Izvor: B92

Autor:B92

Određene posade za dokvalifikacije za Igre u Tokiju
Foto: Veslaèki savez Srbije

Šansu da izbore mesto na Olimpijskim igrama u muškoj konkurenciji izborili su Ervin Holpert i Mihailo Subotić, koji su kroz cilj prošli ispred olimpijskih vicešampiona iz 2016. godine, Tomićevića i Zorića.

"Bila je veoma dobra trka. Mihailo i ja smo nova posada i još se nismo nikada takmičili i realno nismo znali koliko možemo na trci, iako smo na treninzima išli dobro. Hteli smo to da dokažemo, dokazali smo i zadovoljni smo što smo pobedili", naglasio je Holpert posle trke, a Subotić dodao, "Bila je jaka konkurencija. Pobedili smo Tomija i Batu koji su na prethodnim Olimpijskim igrama osvojili medalju. Meni to mnogo znači jer su mi do juče oni bili idoli a danas su mi konkurencija i ova pobeda je u toliko veća za mene".

Mesto u olimpijskim dokvalifikacijama u ženskoj konkurenciji ubedljivom pobedom izborile su Marija Dostanić i Kristina Bedeč.

Prezadovoljna sam što smo Kristina i ja u ovako jakoj konkurenciji kod nas uspele da izveslamo prve i obezbedimo mesto na dokvalifikacijama za olimpijsku normu. Prezadovoljna sam i sa Kristinom i sa sobom kako smo izveslale. Baš smo o ovome pričale na treninzima da uradimo to taktički da bi što bolje izveslale taj finiš sa kojim smo imali ranije dosta problema. Prvi put smo ušle u trku, ja prvenstveno, negledajući konkurenciju sa strane i izveslala sam u svom ritmu. Jako dobro smo uradile celu trku i finiš i ja sam jako zadovoljna što ćemo nas dve braniti boje Srbije u Segedinu“, naglasila je Dostanićeva.

Prethodno je pobedom u K1-1000 na Collagenfix Kupu Srbije mesto na dodatnim evropskim kvalifikacijama za Olimpijske igre izborio Bojan Zdelar.

U četvrtak u Plovdivu Strahinja Stefanović, Marko Dragosavljević, Marko Novaković i Nebojša Grujić boriće se za dva mesta u nacionalnom timu koja vode na Svetski kup u Segedinu u jednosedu na 200 metara.

Dodatne evropske kvalifikacije za Olimpijske igre veslaće se u Segedinu 12. i 13. maja.

U muškoj konkurenciji u dvosedu na 1000 metara nastupilo je sedam posada:

Ervin Holpert i Mihailo Subotić

Marko Tomićević i Milenko Zorić
Anđelo Džombeta i Branko Lagundžić
Marko Subotić i Simo Boltić
Vladimir Torubarov i Stefan Vekić
Edvard Perlaki i Igor Putnik
Luka Manjenčić i Veljko Dovragović

U konkrenciji dama na startu izborne trke u dvosedu na 500 metara našlo se pet posada:

Marija Dostanić i Kristina Bedeč

Olivera Mihajlović i Biljana Relić
Dunja Stanojev i Dina Bacelj
Anastazija Bajuk i Željena Petrović
Eva Barta i Janka Fenjveši

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Sportovi na vodi

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve