Nova vest
Sportovi na vodi

Nedelja, 05.08.2018.

14:54

Marko Marjanović peti skifista Evrope

Sprski skifista Marko Marjanović zauzeo je peto mesto na Evropskom prvenstvu u Glazgovu.

Izvor: LN

Autor: LN

Marko Marjanović peti skifista Evrope
Foto: Starsport

Svoje prvo finale u skifu na evropskim prvenstvima srpski veslač je završio za šest minuta, 53 sekunde i 54 stotinke. Njemu je za svega jednu stotinku izmaklo četvrto mesto.

"Marjanović je tokom čitavog šampionata pokazao izvanredne trkačke karakteristike. I finale je izveslao na visokom nivou. Tokom čitavog okršaja za odličja ravnopravno je konkurisao za postolje i za svega jednu stotinku ostao bez četvrtog mesta, a bio svega na sekund i po zaostatka za osvajačem bronze", rekao je trener Nebojša Ilić, prenosi Veslački savez Srbije.

Po njegovim rečima, i Marjanović je, poput dvojca Miloš Vasić i Nenad Beđik, u Glazgovu napravio odličnu osnovu za nastup na Svetskom prvenstvu u Plovdivu.

"Marjanović, Vasić i Beđik rezultatima, upornošću, odnosom i posvećenošću radu daju veliki entizijazam čitavoj srpskoj veslačkoj porodici, istovremeno ulivaju ogroman optimizam da na najjačem i najznačajnijem takmičenju u ovoj godini, planetarnom šampionatu u Bugarskoj, možemo do još boljih rezultata", rekao je Ilić.

Poslednjeg dana takmičenja u Glazgovu, dubl skul u sastavu Igor đerić i Aleksandar Beđik bio je šesti u B finalu s vremenom 6:36,87. Oni su šampionat u Glazgovu završili na 12. mestu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1 Komentari

Podeli:

Sportovi na vodi

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve