Nova vest
Sportovi na vodi

Četvrtak, 17.05.2018.

13:11

Nebojša Ilić postao doktor za veslanje

Najtrofejniji trener u istoriji srpskog veslanja i dugogodišnji selektor Nebojša Ilić zvanično je odbranio svoju doktorsku disertaciju u oblasti veslanja.

Izvor: B92

Autor:B92

Nebojša Ilić postao doktor za veslanje
Foto: Veslaèki savez Srbije

Ilić je, na Fakultetu za sport i turizam u Novom Sadu, odbranio doktorsku disertaciju sa naslovom "Kinetička i dinamička analiza veslačog zaveslaja".

Nebojša Ilić trenersku karijeru počeo je u Veslačkom klubu Partizan 1986, a kao trener radio je i u Grčkoj i Turskoj.

Dugogodišnji je prvi čovek struke srpske veslačke reprezentacije gde trenutno obavlja funkciju koordinatora programa za seniore A.

Na najznačajnijim međunarodnim takmičenjima – evropskim i svetskim prvenstvima, sa svojim posadama osvojio je 30 odličja, od toga po osam zlatnih i srebrnih i 14 bronzanih.

Zvanje doktora je svakako kruna njegovog naučno-istraživačkog rada u ovom sportu, a doktorska disertacija “Kinetička i dinamička analiza veslačkog zaveslaja” će imati ogroman potencijal za primenu u trenažnoj praksi.

Istraživanje za ovaj rad, koji će biti preveden na engleski i objavljen u brojnim poznatim svetskim naučnim sportskim časopisima, nadgledao je najpriznatiji svetski biomehaničar u oblasti veslanja Rus, dr Valerij Klešnjev.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

7 Komentari

Podeli:

Sportovi na vodi

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve