Nova vest
Sportovi na vodi

Subota, 24.12.2016.

11:23

VSS dobio novog predsednika posle dve decenije

Nekadašnji olimpijac Darko Majstorović postavljen je za novog predsednika Veslačkog saveza Srbije i posle dve decenije zamenio Darka Đunića.

Izvor:

Autor:

VSS dobio novog predsednika posle dve decenije

Majstorović je dobio jednoglasnu podršku na Skupštini u beogradskom hotelu Šumadija, pa će u naredne četiri godine biti na čelu Saveza, sve do kraja Olimpijskih igara u Tokiju.

Za potpredsednike izabrani Zoran Pančić i Borislav Savić, Viktor Nikolić postao je novi predsednik Izvršnog obora, dok Nebojša Jevremović ostaje generalni sekretar.

"Ukazana mi je orgromna čast, istovremeno i velika obaveza, da preuzmem rukovođenje Veslačkim savezom Srbije. Iza prethodne garniture je 20 godina mukotrpnog rada, krenulo se od nule, ali se ogromnim zalaganjem, fanatičnim radom i čvrstom verom u startegiju razvoja došlo do toga da Veslački savez Srbije iza sebe ima impozantne rezultate u svim segmentima", rekao je Majstorović.

On je dodao da mu je jedan od zadataka da podigne rezultatsku lestvicu, a kao glavni naveo je medalju na Igrama u Tokiju.

"Postolje na Igrama u Tokiju 2020. postavlja se kao jedan od prioritetnih rezultatskih ciljeva novog rukovodstva. U skladu sa tim zadatkom moramo u narednom olimpijskom ciklusu da oformimo barem dve-tri posade koje će biti u najužem krugu kandidata za medalju u Tokiju. Posao nam je znatno olakšan budući da je Savez u protekle dve decenije stvorio zavidna sredstva za rad, a tu mislim na čamce, vesla, ergometre, bicikle, staze i ostalu neophodnu opremu", poručio je novi predsednik Saveza.

Pre Skupštine, Veslački savez Srbije proglasio je laureate u 2016. godini, a prizanja su dobili učesnici Olimpijskih igara u Riju, članovi dvojca bez kormilara Miloš Vasić i Nenad Beđik, dubl skula Marko Marjanović i Andrija Šljukić, zatim osvajači zlatne medalje u dvojcu bez kormilara na Svetskom prvenstvu za seniore do 23 godine u Roterdamu, Viktor Pivač i Martin Mačković, kao i vicešampioni u četvercu sa kormilarom na Evropskom prvenstvu za juniore u Trakaiju, Vuk Mladenović, Veselin Tričković, Vanja Obradović, Damjan Lazić i kormilar Luka Mladenović.

Posebnu nagradu VSS za blistave rezultate, izuzetan doprinos razvoju i popularizaciji srpskog veslanja, odnosno dvadesetpetogodišnju reprezentativnu karijeru, dobio je Nikola Stojić koji je stavio tačku na veslačku karijeru.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Sportovi na vodi

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve