Nova vest
Sportovi na vodi

Ponedeljak, 26.09.2016.

11:39

Veslači Partizana odbranili šampionsku titulu

Veslački klub Partizan odbranio je šampionsku titulu sa 12 zlatnih, četiri srebrne i tri bronzane medalje, saopšteno je u ponedeljak.

Izvor: ĐN

Autor: ĐN

Veslači Partizana odbranili šampionsku titulu
Foto: Getty Images

Kako se navodi u saopštenju Veslačkog saveza Srbije, za vikend na regatnoj stazi na Adi Ciganliji održano je prvenstvo Srbije sa rekordnim brojem učesnika, pošto je učestvovalo 238 posada.

Najuspešniji klub na državnom šampionatu bio je Partizan. ’Crno-beli’ veslači i veslačice osvojili su ukupno 19 medalja, 12 zlatnih, četiri srebrne i tri bronzane, čime su sačuvali epitet najboljeg kluba u zemlji od prošle godine.

U generalnom plasmanu drugo mesto zauzela je Crvena zvezda skorom od šest zlata, tri srebra i osam bronzi, dok je treće mesto zauzeo Čurug sa pet najsjajnijih odličja, jednim srebrnim i dva bronzana.

Pored ta tri kluba medalje su osvojili i Danubius 1885 (tri zlata, 11 srebra, dve bronze), Galeb (dva zlata, pet srebra, šest bronzi), Smederevo (dva zlata, pet srebra, pet bronzi), Palić (jedno zlato, jedno srebro i tri bronze), Grafičar (jedno zlato, jedno srebro, dve bronze), Zreneks (jedno zlato, jedno srebro), Sava (jedno zlato, jedna bronza) i Tamiš (jedno zlato, jedna bronza).

"U rezultatskom smislu valja izdvojiti nastup Marka Marjanovića koji je trijumfovao u seniorskom skifu sa sjajnim rezultatom 6:48.45. Ovakvom vremenu Marjanovića svakako je mnogo doprinelo i sjajno izdanje Dušana Bogičevića koji je osvojio srebro s 6:54.10. Učesnici Olimpijskih igara u Rio de Žaneiru Miloš Vasić i Nenad Beđik smogli su snage da učestvuju na posle naporne sezone i da opravdaju ulogu favorita u dvojcu bez kormilara za seniore", rekao je generalni sekretar Veslačkog saveza Srbije Nebojša Jevremović.

On je dodao da ga posebno raduje trend povećanja broja ženskih posada, a da će Savez u narednom periodu još više raditi na razvoju ženskog veslanja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

4 Komentari

Podeli:

Sportovi na vodi

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve