Nova vest
Sportovi na vodi

Ponedeljak, 31.08.2015.

15:31

SP: Još tri srpske posade u četvrtfinalu

Drugog dana Svetskog prvenstva u veslanju u Ožibeleu još tri srpske posade obezbedile su plasman u četvrtfinale.

Izvor: ĐN

Autor: ĐN

Default images
serbian-rowing.org.rs

Posle Miloša Stanojevića u skifu za lake veslače i Miloš Vasića i Nenada Beđika u dvojcu bez kormilara, direktan plasman u narednu fazu takmičenja izborili su dubl skul Marko Marjanović i Andrija Šljukić i skifisti Dušan Bogičević i Jovana Arsić.

Marjanović i Šljukić zauzeli su drugo mesto u svojoj kvalifikacionoj grupi i direktno se plasirali u četvrtfinale koje je na programu u četvrtak.

Bogičević se iz drugog pokušaja plasirao u četvrtfinale. On je u šestoj grupi repesaža pobedio s vremenom 7:11,40, dok je Arsićeva osvojila drugo mesto u trećoj grupi (7:48,08).

Dvojac sa kormilarom Viktor Pivač, Martin Mačković, kormilar Luka Mladenović priliku za finale ove discipline moraće da traži kroz repesaž u sredu (10 sati), jer je u drugoj grupi kvalifikacija s vremenom 7:10,90 zauzeo treće mesto.

"Zadovoljan sam nastupom Marjanovića i Šljukića na startu šampionata. Ovo je mlada posada koja je u Ožibele došla sa svega mesec dana zajedničkih treninga, a kvalifikacije su bile njihova prva zvanična trka. Izveslali su izuzetno sigurno i dobro, odlično su se snašli i napravili odličan prvi korak u Francuskoj. Naš dvojac sa kormilarom nije pokazao kvalitet sa treninga. Može mnogo bolje i nadam se da će do srede i repesaža sve leći na svoje mesto i da će se prikazati u boljem svetlu", rekao je trener reprezentacije Aleksandar Ivković.

U utorak na stazu od srpskih posada izlazi samo četverac bez kormilara Goran Jagar, Veselin Savić, Nikola Stojić, Radoje Đerić koji se od 10.50 kroz repesaž bori za polufinale.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Sportovi na vodi

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve