Nova vest
Sportovi na vodi

Petak, 29.05.2015.

16:52

Veslači u čast prelaska preko Albanije

Srpska veslačka ekspredicija krenuće u subotu Grčku gde će izveslati 1.500 kilometara u čast stogodišnjiče prelaska preko Albanije u Prvom svetskom ratu.

Izvor: MN

Autor: MN

Default images
Getty Images

Srpska ekspedicija u sastavu Predrag Tripković, Negovan Spasić, Jovan Memedović, Miloš Ajzdekovic i Dragan Čelebić veslaće oko mesec dana, u četiri smene od grada Kavale, preko ostrva Tasos, Evije, Peloponeskog kanala, Krfa, italijanskog Brindizija, a maršuta se završava u Baru.

Oni će na taj način preći preko tri mora - Jonskog, Egejskog i Jadranskog, a u Srpskoj kuci na Krfu predaće zahvalnicu "U znak predaka za buduća pokolenja".

Sreću veslačima poželeo je prestolonaslednik Aleksandar Karadjordjević drugi, ali i članovi VK Crvena zvezda i deca vrtica Zvezda Oaza.

Miloš Azdejković, najmladji član ekspredicije, rekao je da je veoma uzbuđen što će biti deo hrabrog poduhvata.

"Spremali smo se sedam meseci za ovo. Ideja je da odamo počast precima, a upravo je moj pradeda prešao Albaniju. Oni su hrabro krenuli u neizvesnost i ništa nisu poneli, sem ideje o državi. Biće nam potrebno oko 300.000 zaveslaja da odradimo to, što je po dva za svakog ko je prešao Albaniju", rekao je Azdejković Tanjugu

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

7 Komentari

Podeli:

Sportovi na vodi

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve