Nova vest
Sportovi na vodi

Nedelja, 23.09.2012.

18:43

Veslači Partizana najbolji u državi

Veslači Partizana osvojili su 19 medalja i u ukupnom plasmanu ubedljivo osvojili prvo mesto na državnom prvenstvu, koje je održano na Adi Ciganliji.

Izvor: ČŽ

Autor: ČŽ

Default images

Drugog dana prvenstva Srbije za medalje su borili kadeti i seniori, a Partizan je nastavio dominaciju u klupskom veslanju.

"Crno-beli" su do prvog mesta došli zahvaljući deset zlatnih, sedam srebrnih i dve bronzane medalje, drugo mesto zauzeo je Čurug, a treće Smederevo.

Selektor veslačke reprezentacije Srbije Nebojša Ilić konstatovao je da je državnim prvenstvom stavljena tačka na izuzetno dugu i napornu sezonu, u kojoj je srpsko veslanje sa osam medalja na svetskim i evropskim prvenstvima imalo jednu od najuspešnijih godina u svojoj istoriji.

"Kraj veslačke sezone po tradiciji je rezervisan za prevnstvo države koje je i ove godine opravdalo očekivanja. Tu pre svega mislim na juniorsku i kadetsku konkurenciju gde su viđeni najzanimljiviji i najneizvesniji okršaji. Posebno bih pohvalio veslački klub Čurug, koji iz godine u godinu iznenađuje svojim rezultatima, pogotovo kada su u pitanju kadetkinje i juniorke. Ovaj mladi klub je zauzeo drugo mesto po broju osvojenih medalja i svakako predstavlja najprijatnije iznenađenje", rekao je Ilić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

4 Komentari

Podeli:

Sportovi na vodi

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve