Nova vest
Sportovi na vodi

Subota, 15.09.2012.

23:13

Pet posada Srbije vesla za medalje

Svih pet posada Srbije na Evropskom prvenstvu u veslanju boriće se u nedelju za medalje.

Izvor: B92, zvanični sajt

Autor:B92, zvanični sajt

Default images

Drugog dana EP u Italiji plasman među šest naboljih obezbedili su dvojac bez kormilara Stojić, Beđik trijumfom u repesažu, skif Iva Obradović drugim mestom u polufinalu i dubl skul Marjanović, Filipović trećim mestom u polufinalu.

Još u petak su nastupe u finalima obezbedili laki četverac i četverac bez kormilara.

Prvi će na stazu četverac bez kormilara, Vasić, Jagar, Vuković, Đerić, finale je na programu u 11.17, sledeći je dvojac bez kormilara Stojić, Beđik (11.32), pa dubl skul Marjanović, Filipović (11.47).

Četverac bez kormilara za lake veslače Selaković, Stanojević, Babović, Tomić nastupa u 12.32, a poslednja trka u kojoj će neko od naših predstavnika veslati za medalju je u ženskom skifu, Iva Obradović će na stazu u 13.17.

"Sve posade koje su došle u Vareze stigle su do finala što je veliki uspeh. Nadam se da će u sutrašnjem finala barem jedna uspeti da se okiti medaljom," rekao je selektor veslačke reprezentacije Nebojša Ilić.

Srbija je u subotu dobila i domaćinstvo sledećeg šampionata Evrope.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

5 Komentari

Podeli:

Sportovi na vodi

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve