Nova vest
Sportovi na vodi

Subota, 15.09.2012.

13:59

EP: Iva i dvojac u finalu

Posle četverca bez kormilara, lakog četverca i dubl skula, i Iva Obradović i dvojac su se plasirali u finale Evropskog prvenstva u Varezeu.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

Obradovićeva je u svojoj polufinalnoj trci bila druga, iza Donate Vištartaite iz Litvanije, koja je u poslednjim trenucima uspela da je pretekne.

Iva je na kraju uspela da se odupre napadima Ruskinje Julije Levine, koja je bila treća u cilju.

Pored njih tri, u finalu će se za odličja boriti i Luiza-Marija Rusinova iz Bugarske, Estonka Kaisa Pajsalu i Tale Gjoerc iz Norveške.

Dvojac u sastavu Nikola Stojić i Nenad Beđik je bio najbrži u svojoj polufinalnoj grupi i tako bez problema obezbedio mesto u finalu. Stojić i Beđik su iza sebe ostavili posade Mađarske i Bugarske. Pored tih posada, u finalu će se naći i Austrijanci, Finci i Letonci.

To znači da će se svih pet srpskih posada u nedelju boriti za odličja u finalnim trkama. Prvo će se takmičiti četverac bez kormilara, od 11.22, odmah potom, od 11.37, dubl sklul, pre nego što dođe na red na dvojac, od 11.52. Laki četverac će se takmičiti od 12.37, a poslednja na redu biće Obradovićeva, od 13.22.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1 Komentari

Podeli:

Sportovi na vodi

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve