Nova vest
Sportovi na vodi

Utorak, 01.05.2012.

13:51

Ilić: Svetski kup je dobra povera

Selektor veslačke reprezentacije Srbije Nebojša Ilić izjavio je da je Svetski kup, koji je na programu od 4. do 6. maja na Adi Ciganliji, dobra provera.

Izvor: ČŽ

Autor: ČŽ

Default images

"Svi naši veslači i veslačice su svesni da su i dalje u trenažnom procesu i procesu selekcije i da će takmičenje na Adi Cigalniji biti samo jedna dobra provera za mnogo veće izazove, kao što su olimpijske kvalifikacije, OI, Svetsko i Evropsko prvenstvo. Nemaju pristisak rezultata bez obzira što prvi put u istoriji veslaju SK na svom terenu".

Na prvom ovogodišnjem Svetskom kupu Srbiju će predstavljati pet posada, četverac bez kormilara, dvojac bez kormilara, dubl skul i dva ženska skifa.

Boje državnog tima braniće četverac bez kormilara Radoje Đerić, Nikola Stojić, Goran Jagar, Miljan Vuković, dvojac bez kormilara Jovan Popović, Nenad Beđik, dubl skul Miloš Vasić, Marko Marjanović i skifovi Iva Obradović i Ivana Filipović.

Srbija za sada ima dva kvalifikovana čamca za Olimpijske igre, a selektor Ilić smatra da još dve posade imaju šanse da se u maju u Lucernu ravnopravno bore za odlazak u London.

"Pomno pratimo rezultate svih svetskih posada koje će nam biti glavna konkurencija u Lucernu. Većina njih će učestovati na Svetskom kupu u Beogradu posle kojeg ćemo imati još detaljnije informacije. I u našoj reprezentaciji je i dalje sve otvoreno, a definitivnu sliku s kojim posadama i takmičarima putujemo na olimpijske kvalifikacije imaćemo posle borbi na Adi", kazao je Ilić.

Ilić je dodao da je Srbija najbliža odličju bila u Sidneju 2000. godine, kada su Stojić i Višacki ispustili medalju, iako su po rezultatima bili medju najbolja tri dvojica.

"Nezahvalno je bilo šta poredititi i davati prognoze. Jedino čime možemo da se rukovodimo u ovom trenutku jesu rezultati na testiranjima koji su ove godine bolji nego što su bili pred poslednje tri olimpijade. Jedino što možemo je da stalno podižemo standarde rada i zahteva. Sve ostalo ne zavisi samo od nas", zaključio je Ilić.

Na Svetskom kupu na Adi Ciglanliji očekuje se učešće oko 1.500 posada iz celog sveta, medju kojima će biti mnogi veslači koji će učestvovati na Olimpijskim igrama u Londonu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Sportovi na vodi

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve