Nova vest
Sportovi na vodi

Ponedeljak, 25.07.2011.

20:32

Smederevo dočekalo 'zlatne' veslače

U Veslačkom klubu Smederevo organizovan je svečani doček za Veselina Savića i Jovana Jovanovića.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Oni su članovi nacionalne posade četverca sa kormilarom, koji je na prvenstvu sveta u Amsterdamu osvojio zlatnu medalju i oborio svetski rekord.

Savića i Jovanovića dugotrajnim aplauzom dočekali su, pored roditelja i prijatelja, predstavnici lokalne samouprave, VK Smederevo, medija, kao i mnogobrojni sugrađani i sportski radnici.

"Još smo pod utiskom onoga što smo ostvarili. Nismo svesni šta se desilo. Veliki uspeh, ne samo za nas i za smederevsko veslanje, već i za reprezentaciju, oboren je svetski rekord", rekli su vidno uzbuđeni veslači iz Smedereva.

"Imamo kratku pauzu, pa nastavljamo pripreme. Nadamo se odlasku na svetsko prvenstvo za seniore na Bledu, koje će ujedno biti kvalifikaciono za Olimpijske igre".

Srpski četverac sa kormilarom osvojio je u subotu zlatnu medalju na svetskom prvenstvu za seniore do 23 godine u Amsterdamu i oborio svetski rekord rezulttaom 6:03,01 minuta.

"Ovo je četvrto zlato za smederevske veslače sa svetskih prvenstava, posle Rankovićeve dve i jedne Nedeljkovićeve zlatne medalje. Veliki uspeh srpskog, ali i smederevskog veslanja i ja im čestitam", izjavio je trener reprezentacije Dejan Guslov.

Naša ekipa u sastavu Veselin Savić, Jovan Jovanović, Igor Lucić, Luka Djordjević (kormilar Mateja Jošić) u finalu ove discipline bila je bolja od posada Nemačke (6:04,89), Francuske (6:07,03), Novog Zelanda (6:07,31), Velike Britanije (6:11,16) i SAD (6.14,44).

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

6 Komentari

Podeli:

Sportovi na vodi

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve