Nova vest
Sportovi na vodi

Nedelja, 25.04.2010.

13:54

Šest medalja za srpske veslače

Reprezentativci Srbije u veslanju osvojili su šest medalja na međunarodnoj regati "Memorijal Paolo D'Aloja" održanoj tokom vikenda u italijanskom Pijediluku.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Prvog takmičarskog dana zlato je u skifu za lake veslače osvojio Miloš Stanojević, bronza je u istoj disciplini pripala Nemanji Nešiću, dok su Nikola Stojić i Marko Marjanović bili trećeplasirani u dvojcu bez kormilara. U nedelju je u trkama za medalje Srbija imala tri posade i sve tri su osvojile odličja.

U dvojcu bez kormilara ponovo su veslali Nikola Stojić i Marko Marjanović i došli do još jedne bronze. Srpske četverce činili su Miljan Vuković, Goran Jagar, Miloš Vasić i Radoje Đerić, kao i Nemanja Nešić, Miloš Stanojević, Nenad Babović i Miloš Tomić, a obe posade našle su se na pobedničkom postolju osvojivši srebrnu, odnosno bronzanu medalju.

Nakon takmičenja Stanojević je izjavio da je osnovni cilj bilo zauzimanje jednog od prva dva mesta.

"U toku trke sam imao dosta problema sa zaveslajima, ali sam uspeo da se izborim sa tim i da kroz cilj prođem prvi", rekao je on, uz ocenu bronzanog Nešića da je "svaka medalja u jakoj konkurenciji veliki uspeh".

Stojić i Marjanović žale za propuštenom prilikom da osvoje zlatno odličje, ali se slažu da je i treća pozicija veliki uspeh

U ime srebrnog četverca Jagar je rekao da su zadovoljni rezultatom, dok je član bronzane posade Stanojević naglasio da su dokazali da mogu da se nose sa izuzetno kvalitetnim postavama.

Stojić je trku dvojaca ocenio izuzetno jakom.

"Zadovoljan sam kako je sve izgledalo na vodi. Ostaje nam da se do Svetskog kupa na Bledu pripremimo što kvalitetnije, kako bi tamo zabeležili još bolji rezultat".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

3 Komentari

Podeli:

Sportovi na vodi

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve