Nova vest
Sportovi na vodi

Nedelja, 11.04.2010.

21:14

Srpski veslači dominirali u Zagrebu

Na prvoj međunarodnoj regati u tekućoj sezoni, "Croatia Open-u" koja je održana tokom vikenda u Zagrebu, posade iz Srbije osvojile su čak 19 medalja.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images

Devet zlatnih medalja, sedam srebrnih i tri bronzane, sa kojima se naši veslači vraćaju u Srbiju, najbolji su pokazatelj uspeha koji je ostvaren na Internacionalnoj regati "Croatia Open", koja je ove godine okupila više od 1500 takmičarki i takmičara iz cele Evrope.

Prvog dana takmičenja, posade naše reprezentacije osvojile su četiri medalje, od čega dve zlatne, dok se na pobedničko postolje popelo još šest posada iz Srbije.

Veslačka reprezentacije Srbije ostvarila je potpunu dominaciju u disciplini dvojac bez kormilara za seniore osvojivši prva četiri mesta. Na najviše postolje popeli su se Marko Marjanović i Nikola Stojić, koji su deonicu od 2000 metara prešli za 06:47,12 ostavivši iza sebe Nenada Babovića i Miloša Tomića, naš najbolji laki dvojac, koji je trku završio sa vremenom 06:51,50. Bronzanu medalju osvojili su Miloš Vasić i Radoje Đerić sa vremenom 06:52,67, dok su četvrto mesto zauzeli Miljan Vuković i Goran Jagar.

Na pobedničko postolje, u disciplini skif za lake seniore, popeo se naš reprezentativac Nemanja Nešić, čije pobedničko vreme iznosi 07:19,14.

Juniorski dubl "Danubiusa", u sastavu Miloš Urukalo i Aleksa Đokić, osvojio je zlatnu medalju, dok su drugoplasirani bili Aleksandar Pantelić i Aleksa Suvačarov iz "Galeba". Junori "Crvene Zvezde", Dejan Jovičić i Luka Lekić, osvojili su srebrnu medalju u disciplini dvojac bez kormilara.

Kada je reč o kadetima, Filip Lazić i Aleksandar Martinovski, iz "Crvene Zvezde", bili su najbrži u disciplini dvojac bez kormilara, ostavivši iza sebe Luku Ranđelovića i Luku Pejanovića, iz "Partizana". Kadeti "Čuruga", Marko Jošić i Petar Jovanović, bili su drugi u disciplini dubl skul.

Drugog takimčarskog dana, u nedelju 11.04.2010. posade iz Srbije osvojile su devet medalja među koji su četiri medalje naše reprezentacije.

Ono što su reprezentativne posade Srbije učinile prvog takmičarskog dana u disciplini dvojac bez kormilara, drugog dana je ponovljeno u disciplini četverac bez kormilara. Ponovo potpuna dominacija naše reprezentacije i sve tri medalje u ovoj trci dolaze u Srbiju. Najbrži su bili Miljan Vuković, Goran Jagar, Miloš Vasić, Radoje Đerić koji su trku završili sa vremenom 06:15,12 , ostavivši iza sebe Igora Lucića, Luku Đorđevića, Nenada Beđika, Igora Perzića sa vremenom 06:16,96 , dok su trećeplasirani bili Nemanja Nešić, Miloš Stanojević, Nenad Babović, Miloš Tomić, koji su deonicu od 2000 metara prešli za 06:18,06.

Marko Marjanović i Nikola Stojić, u disciplini dvojac bez kormilara, ne samo da su ponovili uspeh ostvaren prvog dana takmičenja, osvojivši novu zlatnu medalju u ovoj disciplini, već su i poboljšali svoje vreme za skoro dve sekunde, završivši trku sa vremenom 06:45,50.

Kombinovana posada "Partizana" i "Smedereva" u sastavu Vladimir Nikolić, Luka Pejanović, Nikola Simović i Vuk Matović osvojila je bronzanu medalju u disciplini četverac bez kormilara za juniore.

U konkurenciji kadeta, veslačica "Crvene Zvezde" Nina Jovanović pobednica je trke u skifu, dok je u muškoj konkurenciji pobedu odneo Dušan Novaković iz "Partizana". Kadeti "Partizana" Miljan Milošević, Nemanja Uzanović, Strahinja Marković i Bojan Došljak bili najbolji u četvercu skul, dok su Daniel Kendel, Nikola Kovačević, Petar Savin i Miloš Aleksić iz "Danubiusa" osvojili su srebro u disciplini četverac bez kormilara. 




"Čestitam svim osvajačima medalja na ostvarenim uspesima. Potpuna dominacija u dvojcu bez kormilara prvog dana takmičenja, sa osvojena prva četiri mesta od 24 posade iz čitave Evrope i prva tri mesta u četvercima bez korimlara, drugog dana, pokazatelj su ogromnog rad na pripremama reprezentacije, na kome sam insistirao sa celokupnim stručnim štabom. Naše reprezentativne posade očekuje još puno rada, zalaganja i odricanja, ali rezultati "Croatia Opena" nam daju za pravo da budemo optimisti pred međunarodne regate koje nas očekuju u daljem toku sezone",
izjavio je Nebojša Ilić, selektor veslačke reprezentacije Srbije, nakon završetka takmičenja.

Naredna internacionalna regata naše veslače očekuje već 23-24.04.2010. u Pjediluku, Italija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

6 Komentari

Podeli:

Sportovi na vodi

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve