Nova vest
Sportovi na vodi

Subota, 30.01.2010.

09:52

Svetski kup 2012. u Beogradu

Savet Svetske veslačke federacije dodelio je Beogradu organizaciju prve regate Svetskog kupa 2012. godine.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Odluka je doneta na sastanku u Kopenhagenu, nedelju dana posle posete Beogradu delegacije FISA u kojoj su bili izvršni direktor Mat Smit, tehnički direktor Svetla Ocetova i menadžer FISA Korin Orsmond.

„Utisam koji je ostavljen na delegaciju FISA bio je presudan da Veslačkom savezu Srbije i timu mladih ljudi koji će čitini Organizacioni komitet bude ukazano poverenje da Svetski kup organizuju u Beogradu. Naš glavni grad biće domaćin prve regate ovog prestižnog takmičenja, dok se druga i treća regata tradicionalno održavaju u Lucernu i Minhenu“, rekao je selektor veslačke reprezentacije Srbije Nebojša Ilić.

Organizovanje takmičenja u olimpijskoj godini garancija je da će na takmičenju biti 60 država sa preko 1.000 sportista. Sve selekcije doći će u najjačim sastavima, pa će gledaoci u Srbiji imati priliku da uživo na Adi Ciganliji prate najbolje veslače na svetu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

2 Komentari

Podeli:

Sportovi na vodi

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve