Nova vest
Sportovi na vodi

Sreda, 16.07.2008.

17:33

Veslači krenuli ka Pekingu

Veslački dvojac Nikola Stojić i Goran Jagar, kao i veslačica u skifu Iva Obradović prvi su sportisti iz Srbije koji kreću ka Pekingu.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Oni će prvo završiti pripreme na Bledu, odakle idu za Beč i zatim za Kinu gde će nastupiti na Olimpijskim igrama. Selektor veslačke reprezentacije Srbije Nebojša Ilić ocenio je da su Igre u Pekingu veliki izazov za naše olimpijce - Nikolu Stojića i Gorana Jagara u dvojcu bez kormilara i Ivu Obradović u skifu i naglasio da su ambicije tima u skladu sa značajem planetarne smotre sporta.

Srpski veslači, koji su kvalitet dokazali ispunjenjem zahtevnih olimpijskih normi, prema Ilićevoj najavi, u četvrtak kreću u Sloveniju gde će na Bledu obaviti završne pripreme.

"Zadovoljan sam dosadašnjim poslom, urađenim prema standardima koji su važili i za atinske Igre. Najvažnije je da zdravstveni kartoni budu u redu, a davati neke prognoze o plasmanu ne bi bilo popularno u ovom trenutku. Ovo je individualni sport, izmene nisu moguće, nadamo se da neće biti neprijatnih iznenadjenja. Verujem u ovaj tim čije su ambicije i ovog puta velike", poručio je Ilić.

Iskusni Stojić, kome su Igre u Pekingu treće u karijeri, podsetio je da mu je i Jagar treći "olimpijski partner".

"U Atini pre četiri godine veslao sam sa Mladenom Stegićem, a u Sidneju sa Đorđem Višackim i oba puta smo bili peti. Posle dvogodišnjeg rada sa Goranom verujem da možemo dospeti u finale, a tada je sve moguće", naveo je Stojić koji je, ujedno, i kandidat Olimpijskog komiteta Srbije (OKS) za članstvo u Sporskoj komisiji MOK-a, o čemu će odlučivati sportisti - učesnici Igara u Pekingu, od 8. do 24. avgusta.

Stojićev partner u dvojcu bez kormilara, Jagar, nije krio uzbuđenje pred početak njegovih prvih Igara i do sada najznačajnijeg takmičenja u karijeri.

"Imam tremu, ali pozitivnu. Očekujem dobar start, a dalje ćemo videti", poručio je talentovani veslač.

Obradovićeva je takođe debitant na Igrama. Na ispraćaju je rekla da ni sama nije mogla da veruje da joj je pošlo za rukom da ostvari normu i bude deo olimpijskog tima Srbije.

"Veoma sam uzbuđena, ne mogu da dočekam početak nadmetanja. Radila sam dobro, trudim se da svaki put budem bolja i verujem da ni rezultat neće izostati", optimista je Obradović.

Predstavnici OKS, koji će 89 članova olimpijskog tima Srbije u tri ekipna i osam pojedinačnih sportova na prigodan način ispratiti na Igre, najavili su da put kineske prestonice 26. jula kreću fudbaleri, 27. plivači i strelci, 1. avgusta vaterpolisti i obe odbojkaške reprezentacije, 3. avgusta atletičari, biciklisti, stonoteniseri i rvači, dok će teniseri u Peking doputovati sa turnira koje igraju širom sveta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

6 Komentari

Podeli:

Sportovi na vodi

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve