Nova vest
Sportovi na vodi

Ponedeljak, 09.08.2010.

20:48

Pobeda Silčenka u Polinjano Mareu

Posle drugih mesta na prethodna dva takmičenja Red Bull svetske serije u skokovima u vodu Artem Silčenko je osetio slast pobede u Italiji.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

Silčenko je do trijumfa došao u Polinjano Mareu, ispred devetostrukog svetskog šampiona Orlanda Dukea i Gerija Hanta.

Nakon što je Englez odneo tri uzastopne pobede u ovogodišnjoj seriji, Rus se popeo na najviši stepenik ispred 45.000 gledalaca.

Silčenko je vrlo dobro znao da je treći skok savršeno izveo. Izranjajući na površinu posle ulaska u vodu pri brzini od 90km/h, 26-godišnji Rus bio je nasmejan, a ka hiljadama gledalaca na popunjenoj plaži, okolnim liticama i balkonima povikao je: „Ja volim ovaj sport!“.

Drugoplasirani pre finalne runde, trenutno vodeći u generalnom plasmanu Hant sve do poslednjeg skoka bio je jako blizu da se četvrti put zaredom popenje na najviši stepenik pobedničkog postolja. Ipak, poslednji skok i pokušaj izvođenja novih elemenata omogućili su da se na pobedničkom mestu nađe novo lice.

Ovo je predivna pobeda. Mislim da sam pokazao moj maksimum ovde. Ovo mi je prva ovosezonska pobeda, a nadam se da će ih biti još do kraja sezone. Pobediti Gerija Hanta i Orlanda Dukea, dva legendarna skakača, je predivno. Geri je pokušao da izvede veoma komplikovan skok koji verovatno niko osim njega nebi mogao da izvede. Prethodnog dana je skok dobro izveo, ali se čini da je sada bio malo nervozan. Još uvek mogu da stignem Gerija, ssve je moguće. Ovo je ekstremni sport“, rekao je Silčenko, koji je smanjio prednost Hanta uu generalnom plasmanu na samo deset poena, a povećao ga u odnosu na Dukea na pet.

Red Bull svetska serija u skokovima u vodu nastavlja se u svežim vodama Alpa, u švajcarskom Zisikonu 28. avgusta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Sportovi na vodi

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve