Nova vest
Sportovi na vodi

Subota, 09.06.2018.

15:00

Bivši šampion sveta u plivanju pred osmogodišnjom suspenzijom

Dvostruki svetski prvak u plivanju, Italijan Filipo Manjini suočava se sa osmogodišnjom suspenzijom zbog kršenja antidoping pravila.

Izvor: B92

Autor:B92

Bivši šampion sveta u plivanju pred osmogodišnjom suspenzijom
Photo by Paolo Bruno/Getty Images

Gazeta delo Sport je navela da je italijanska antidoping agencija zatražila osmogodišnju suspenziju za Manjinija i četvorogodišnju za njegovog kolegu iz štafete Mikelea Stanućija.

Obojica plivača su pod istragom italijanske antidoping agencije još od prošlog oktobra zbog povezanosti s nutricionistom Gvidom Porcelinijem, koji je pod istragom zbog navodne distribucije ilegalnih supstanci.

Konačna odluka o eventualnoj kazni trebalo bi da bude doneta u septembru.

I Manjini, koji se penzionisao, i Stanući ranije su tvrdili da nisu uradili ništa loše.

Manjini je dvostruki svetski šampion na 100 metara slobodno. On je zlatne medalje osvajao na Svetskim prvenstvima 2005. i 2007. Manjini nikada u karijeri nije pao na doping testu i bio je otvoreni kritičar dopinga.

Stanući je bio deo štafete 4x100 metara slobodno na Svetskom prvenstvu 2015. godine kada je Italija osvojila bronzanu medalju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

2 Komentari

Podeli:

Sportovi na vodi

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve