Nova vest
Sportovi na vodi

Nedelja, 17.12.2017.

16:15

EP: Srbiji bronzana medalja

Srpski plivač Sebastijan Sabo podelio je treće mesto u trci na 50 metara leptir na Evropskom prvenstvu u malim bazenima u Kopenhagenu.

Izvor: B92

Autor:B92

EP: Srbiji bronzana medalja
Foto/PSS

Sebastijan Sabo doneo je Srbiji medalju sa Evropskog prvenstva u plivanju, u 25-metarskim bazenima, koje se održava u Kopenhagenu.

Srpski plivač osvojio je bronzano odličje u trci na 50 metara leptir stilom.

Koliko je bilo uzbudljivo u finalnoj trci najbolje pokazuje podatak da je Sabo podelio treće mesto u vremenu 22,44 sekunde sa Britancem Bendžaminom Praudom.

U sjajnom finišu zlatnu medalju odneo je Rus Aleksandar Popkov koji je trku završio za 22,42 sekunde, dok je srebro pripalo Ukrajincu Andriju Govorovom - 22,43 sekunde.

Sabo (21) je ostvario najbolji rezultat u karijeri, nakon što je u kvalifikacijama već imao sjajno vreme.

Plivač Vojvodine je zabeležio ukupno drugi rezultat - 22,54 sekunde, dok je u polufinalu bio još brži (22,46). U finalnoj trci stigao je do najboljeg rezultata u karijeri, koji je samo osam stotinki (22,36) slabiji od rekorda Srbije, čiji je vlasnik Milorad Čavić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

8 Komentari

Podeli:

Sportovi na vodi

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve