Nova vest
Sportovi na vodi

Utorak, 30.06.2015.

08:50

Anja Crevar: Ostvarila cilj u Bakuu

Mlada plivačica Anja Crevar, osvajačica prve bronzane medalje za Srbiju na Evropskim igrama u Bakuu doputovala je iz Azerbejdžana u Beograd.

Izvor: ĐN

Autor: ĐN

Default images
Photo by Richard Heathcote/Getty Images for BEGOC

Crevarova je na dočeku na aerodromu „Nikola Tesla“ istakla da je na Evropskim igrama ostvarila sve ciljeve koje je postavila sebi pre ovog takmičenjja.

„Prezadovoljna sam rezultatima koje sam postigla na Evropskim igrama. Ostvarila sam cilj, a to je bilo osvajanje medalje. Takođe sam popravila vremena na 400m i 200m mešovitim stilom onoliko koliko sam planirala i veoma sam zadovoljna svime što sam uradila u Bakuu“, rekla je Anja Crevar.

Selektor Bojan Race naglasio je da je ovo najveći uspeh srpskog juniorskog plivanja u poslednjih nekoliko godina.

„Ostvarili smo duplo bolje rezultate nego što smo najavili i očekivali. Anja je ostvarila pravi podvig i osvojila prvu medalju za žensko juniorsko srpsko plivanje i zaista joj čestitam na tome“, rekao je Race.

Generalni sekretar Olimpijskog komiteta Srbije Djordje Višacki čestitao je Anji Crevar, njenom timu i klubu, kao i Plivačkom savezu Srbije.

„Osam zlatnih medalja koje su osvojene u Bakuu pokazatelj su jednog sistema koji je OKS uspostavio pre šest godina, a čije rezultate sada jasno vidimo. Rezultati koje su sportisti Srbije ostvarili u Bakuu sjajan su podstrek za narednu godinu i pokazatelj da će naši sportisti u Riju moći da se takmiče za najviše plasmane na Olimpijskim igrama“, poručio je Višacki.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

4 Komentari

Podeli:

Sportovi na vodi

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve