Nova vest
Sportovi na vodi

Ponedeljak, 30.03.2015.

22:44

Četiri nacionalna rekorda u Spensu

Na državnom prvenstvu Srbije u plivanju održanom od 27. do 29. marta na novosadskom Spensu oborena su četiri nacionalna rekorda.

Izvor: ĐN

Autor: ĐN

Default images
Plivacki savez Srbije

Najveća zvezda prvenstva bio je novi reprezentativac Srbije u plivanju, dvostruki osvajač bronzane medalje na Olimpijskim igrama Arkadij Vjačanin.

Prvog dana državni rekord na 100m delfin stilom, star devet godina oborila je mlada Natalija Marin iz Plivačkog kluba Partizan Beograd u vremenu 1:02.45.

Drugog dana zablistala je najveća nada srpskog plivanja, petnaestogodišnja Anja Crevar. Ona je oborila svoj džavni rekord na 200m delfin 2:14.91.

Trećeg dana prvenstva, novopečeni reprezentativac, Arkadij Vjačanin postavio je dva nacionalna rekorda leđnim stilom. Prvo je bio najbolji na deonici od 50m u vremenu 26.19 i tako oborio nacionalni rekord star 10 godina, a zatim je u štafeti 4x100mmešovito kao član Plivačkog kluba Proleter iz Zrenjanina postavio novi državni rekord na duplo dužoj deonici – 56.04.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

3 Komentari

Podeli:

Sportovi na vodi

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve