Nova vest
Sportovi na vodi

Sreda, 20.08.2014.

21:24

Sjajne Šveđanke, srebro Faranu

Treći dan Evropskog prvenstva u Berlinu, pored trijumfa našeg Velimira Stjepanovića na 200 metara slobodno, obeležila su još četiri finala.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

Šveđanka Sara Šestrem osvojila je zlato na 100 metara slobodno u vremenu od 52.67 sekundi, što je novi rekord šampionata. Femke Hemskerk je osvojila srebro i tako je Holandiji donela 25. medalju u toj disciplini, ispred još jedne Šveđanke Mišel Kolman.

Na istoj distanci prsnim stilom trijumfovala je Dankinja Rike Meler Pedersen, a ona je u cilju imala vreme 1:06.23 minuta. Dženi Johanson Šveđanka je bila druga, sa 81 stotinkom zaostatka, dok se na trećem stepeniku pobedničkog postolja našla Italijanka Arijana Kariglioni.

Italijan Gregorio Paltrinijeri postavio je novi evropski rekord na 1.500 metara slobodno, u vremenu od 14:39.93 minuta. Drugo mesto osvojio je Pal Jensen sa Farskih ostrva, sa deset sekundi zaostatka, dok je treće vreme imao još jedan Italijan Gabrijele Deti.

Na 200 metara mešovito najbolji je bio Mađar Laslo Čeh, sa sedam stotinki prednosti u odnosu na Filipa Hajnca iz Nemačke, dok je treći bio Britanac Roberto Pavoni.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Sportovi na vodi

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve