Nova vest
Sportovi na vodi

Nedelja, 23.09.2012.

12:37

Adlingtonova: Rio je van mog dometa

Britanska plevačica Rebeka Adlington, koja je osvojila dva olimpijska zlata u Pekingu i dve bronze u Londonu, rekla je da se neće takmičiti u Riju 2016.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

“Rio je van mog dometa. Imaću 27 godina za tada i plivanje, posebno na dužim distancama, je igra za mlade”, rekla je Adlingtonova, koja je na Olimpijskim igrama u Londonu bila treća na 800 metara slobodno, iza 15-godišnje Amerikanke Kejti Ledecki.

Da sam sprinterka, plivala bih u Riju. Ali, ali pošto nisam, za mene su Olimpijske igre prošlost”, naglasila je Adlingtonova.

Adlingtonova, koja drži svetski rekord na 800 metara slobodno, je najuspešnija britanska plivačica na Olimpijskim igrama. Pre nje, nijedna plivačica iz Britanije nije uspela da osvoji medalje na uzastopnim Igrama.

Iako se neće takmičiti u Riju, Adlingtonova još uvek nije odlučila da li će se takmičiti na Svetskom prvenstvu u Barseloni naredne godine ili Igrama Komonvelta u Glazgovu godinu dana kasnije.

Plivanje mi je i dalje u srci, ali sam fizički spremna da se povučem. Ako bih plivala u Glazgovu, i to je veliko pitanje, plivala bih na 200 i 400 metara, ali ne i na 800, završila sam sa tom disciplinom”, istakla je Adlingtonova, “Sada idem na odmor, a potom biciklom idem u Afriku i imam još neke planove, a posle toga ću odlučiti da li ću se definitivno povući ili ću nastaviti”.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

2 Komentari

Podeli:

Sportovi na vodi

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve