Nova vest
Sportovi na vodi

Utorak, 12.06.2012.

09:22

Srpska štafeta ipak u Londonu?

Srpska muška plivačka štafeta na 4x200 slobodno mogla bi ipak da se nađe na Olimpijskim igrama u Londonu, prenosi “Sportski žurnal”.

Izvor: B92, zurnal.rs

Autor:B92, zurnal.rs

Default images

Iz Svetske plivačke federacije na adresu Plivačkog saveza Srbije i Olimpijskog komiteta stigao je dopis u kojem se traže podaci za ekipu koja će eventualno plivati u Londonu.

Srpska ekipa u sastavu: Đorđe Marković, Stefan Šorak, Velimir Stjepanović i Radovan Siljevski ima trenutno 19. rezultat na svetu (7:19.93 minuta), a na najveću smotru svetskog sporta ide 16 najboljih ekipa. Međutim, prema ranijim najavama, neke ekipe su odustale od učešća, ali još uvek nije poznato koji su to timovi.

Mi smo poslali dopis FINA i sada čekamo njihov odgovor. Sve je još uvek nezvanično i ne bih voleo da pričamo o bilo čemu dok definitivno ne dobijemo papir na kojem se vidi da su naši momci među 16 ekipa”, istakao je Vladimir Anušić, generalni sekretar PSS.

Postojala je još jedna dilema o učešće štafete u Londonu. Prema pravilima koja su ranija data, sva četvorica plivača moraju da imaju B normu na 200 slobodno, a takođe makar dvojica od njih treba da plivaju u individualnim trkama u prestonici Velike Britanije. Naši asovi su svi ispunili prvi uslov, ali jedini siguran za individualnu trku je Stjepanović.

Prema dopisu koji smo sada dobili to se ne traži. Sve to pokazuje da i u FINA vlada velika konfuzija oko uslova za učešće na Olimpijskim igrama. To praktično znači da će ukoliko sve bude kako želimo u Londonu štafetu plivati Marković, Šorak, Stjepanović i Siljevski”, istakao je Anušić.

Ukoliko se potvrdi učešće štafete srpska plivačka ekspedicija u Londonu imaće sedam sigurnih članova, a to su: Milorad Čavić i Ivan Lenđer (100m delfin), Nađa Higl (200m prsno), Velimir Stjepanović (200m delfin i 4x200m slobodno), Radovan Siljevski, Đorđe Marković i Stefan Šorak (4x200m slobodno).

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

9 Komentari

Podeli:

Sportovi na vodi

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve