Nova vest
Sportovi na vodi

Subota, 26.05.2012.

21:34

Čavić za B92:Još 0,5s za OI medalju

Milorad Čavić osvojio je zlatnu medalju na Evropskom prvenstvu u Debrecinu, a u intervjuu za B92 rekao je da mu je važnije vreme koje je ostvario nego medalja.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images

Čavić je do zlata u trici na 100m leptir stigao u vremenu 51,45 sekundi, što je najbolji rezultat u svetu ove godine, ali i rekord evropskih šampionata.

Naš najbolji plivač se nada da će do Olimpijskih igara u Londonu popraviti vreme za još pola sekunde, za šta veruje da će biti dovoljno da osvoji neku od medalja.

Čavić je u subotu u Debrecinu u finalnoj trci drugoplasiranog Mađara lasla Češa ostavio za 32 stotinke, a sam ističe da je osetio koje će vreme ostvariti.

“Sinoć sam nekako zamlišljao da ću plivati ispod rekorda prvenstva što je 51.7s, ali nekako sam sat vremena pre trke video vreme 51,4. Ne znam zaista otkud mi taj rezultat i otkud sve to, ali sam to zamišljao. Prezadovoljan sam rezultatom, i ne samo rezultatom kao takvim, već zato što je prvo vreme sveta ove godine“, rekao je Milorad Čavić za B92.

Opširnije u našoj rubrici Intervjui.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

28 Komentari

Podeli:

Sportovi na vodi

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve