Nova vest
Sportovi na vodi

Petak, 25.05.2012.

17:28

Čavić i Lenđer sjajno do finala

Milorad Čavić osvojio je drugo, a Ivan Lenđer treće mesto u polufinalu na 100 metara leptir, i oba će plivati u finalu Evropskog prvenstva u Debrecenu

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Čavić je rutinski izborio mesto u finalu, kontrolišući trku od samog starta, dok je Lenđer stigao na samo 5 stotinki od ličnog rekorda.

Najbrži u trci bio je Laslo Čeh iz Mađarske sa 51,95, Čavić je stazu prešao za 52,08, dok je Lenđerov rezultat bio 52,34. Njih trojica bili su najbrži u drugoj polufinalnoj trci, a svi su bili brži od pobednika prve trke.

Finalna trka na 100 metara leptir na programu je u subotu.

Već na startu Čavić je stekao veliku prednost i do okreta već imao tri desetinke prednosti, uz vreeme ispod 24 sekunde.

Na pola poslednje dužine Čavić je imao vremena i da se obazre i utvrdi gde su mu rivali i lagano ušao u završnicu, u kojoj ga je Čeh prestigao.

Lenđer se sve vreme borio sa Rusom Nikitom Konovalovim, koji ga je za tri stotinke prestigao na okretu. U drugoj polovini trke tri plivača bila su dugo ravnopravna, ali se Čeh onda izdvojio,a Lenđer za četiri stotinke pobedio Rusa.

Dominaciju druge polufinalne trke ilustruje to što su u njoj isplivana četiri najbolja vremena, kao i da su svi osim Belorusa Sankoviča završili u prvih 10.

Najbolji i prvoj trci bio je Rafael Munjos Peres, svetski rekorder na duplo kraćoj deonici, koji je pre tri dana osvojio zalto na 50 metara.

Takmičenje u Debrecenu protiče u znaku domaćih takmičara, koji su u četvrtak osvojili devet medalja, među njima i četiri zlata. Jedno od tih zlata, ono na 200m leptir, pripalo je upravo Laslu Čehu.

Mađari su do sada osvojili 16 medalja (6-5-5), Nemci su drugi (5-4-1), Italijani treći (3-3-3).

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Podeli:

Sportovi na vodi

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve