Nova vest
Sportovi na vodi

Ponedeljak, 20.06.2011.

18:46

Čavić: "Felps je favorit u Šangaju"

Najbolji srpski plivač Milorad Čavić izjavio je da nije u najboljoj formi i da ne može da pobedi Amerikanca Majkla Felpsa na prvenstvu sveta u Šangaju.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Srpski plivač je na mitingu "Sente Koli" u Rimu u disciplini 50 metara delfin isplivao "A" normu, zauzeo treće mesto rezultatom 23.68.

"Nisam se takmičio dve godine i ne verujem da ću biti spreman ovog leta, ali nadam se da ću sledeće godine biti konkurentniji. Izgubio sam pet meseci i male su šanse da se vratim u formu za ovako kratko vreme", rekao je Čavić.

Najbolji srpski plivač je u julu prošle godine operisao leđa, zbog čega nije mogao da trenira punim intezitetom.

"Bilo je dana kada nisam mogao da ustanem iz kreveta ili vežem pertlu na patikama. To je bio zaista loš period i dosta vremena sam izgubio tokom oporavka".

Srpski plivač je najbliži pobedi nad Felpsom bio na Olimpijskim igrama 2008. u Pekingu, gde je Amerikanac osvojio osam zlatnih medalja.

Na Svetskom prvenstvu u Rimu 2009. godine Čavić je osvojio zlatnu medalju na 50 metara leptir stilom, ali je u trci na 100 metara bio drugi, iza prvoplasiranog Felpsa. Čavić posle Olimpijskih igara u Londonu planira da završi plivačku karijeru.

"Imaću 28 godina. Plivao sam i trenirao 19 godina i mislim da je dosta'', poručio je Čavić.

Prvenstvo sveta u plivanju na programu je u Šangaju od 16. do 31. jula.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Podeli:

Sportovi na vodi

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve